Apple heeft een stap gezet in de wereld van mobiele betalingen. Met een nieuwe update zouden developers de mogelijkheid te krijgen om nieuwe applicaties te ontwikkelen die het mogelijk maken om betalingen uit te voeren in USDC. Maar dit heeft wel wat haken en ogen.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Wat is er precies veranderd?

Apple heeft besloten om in de nieuwste versie van iOS, namelijk 18.1, de NFC-chip in iPhones open te stellen voor externe ontwikkelaars. NFC staat voor Near Field Communication, en het is de technologie die contactloze betalingen mogelijk maakt. Dit zou er toe kunnen leiden dat niet alleen Apple’s eigen Wallet en Apple Pay gebruik kunnen maken van contactloze betalingen, maar ook andere apps.

USDC-betalingen op je iPhone

Deze verandering opent de deur voor allerlei nieuwe toepassingen. Eén daarvan is het betalen met USDC, een cryptocurrency die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Jeremy Allaire, de baas van Circle (het bedrijf achter USDC), heeft hier enthousiast op gereageerd. Hij zegt dat iPhone-gebruikers binnenkort USDC-betalingen kunnen doen door hun telefoon tegen een betaalterminal te houden, net zoals ze dat nu met Apple Pay doen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Voor crypto-wallets is dit belangrijk nieuws. Zij kunnen nu ook NFC gebruiken voor transacties. Stel je voor: je tikt met je iPhone tegen een betaalterminal, die vervolgens het blockchain-adres en het te betalen bedrag doorgeeft. Jouw wallet-app vraagt dan om bevestiging (bijvoorbeeld via FaceID) en voert de betaling uit op de blockchain.

Voor crypto-wallets is dit belangrijk nieuws. Zij kunnen nu ook NFC gebruiken voor transacties. Stel je voor: je tikt met je iPhone tegen een betaalterminal, die vervolgens het blockchain-adres en het te betalen bedrag doorgeeft. Jouw wallet-app vraagt dan om bevestiging (bijvoorbeeld via FaceID) en voert de betaling uit op de blockchain.

Meer dan alleen USDC

Het interessante is dat deze nieuwe functie niet alleen voor USDC geldt. Andere stablecoins, zoals EURC (een euro-versie van USDC), kunnen hier mogelijk ook van profiteren. Bovendien opent het mogelijkheden voor het gebruik van NFT’s als tickets of voor andere digitale certificaten.

Waar is het beschikbaar?

Apple rolt deze functie eerst uit in zeven landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en andere Europese landen staan nog niet op de lijst, maar zullen waarschijnlijk later volgen.

Voor ontwikkelaars van wallet-apps is het nu zaak om de nieuwste Apple iOS SDK’s te gebruiken en hun apps klaar te maken voor deze ‘Tap to Pay’-functie met USDC. Ook fabrikanten van betaalterminals moeten hun apparatuur updaten om deze NFC-instructies te kunnen verwerken

Kortom, Apple’s beslissing kan een grote stap voorwaarts betekenen voor het dagelijks gebruik van cryptocurrencies. Het maakt betalingen met digital assets net zo eenvoudig als het gebruik van een contactloze bankpas.

Niet alleen Apple

Het is niet alleen Apple dat deze kant op beweegt. MetaMask, een populaire crypto-wallet, werkt samen met Mastercard aan een debitcard voor crypto in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Dit laat zien dat er van verschillende kanten wordt gewerkt aan het integreren van cryptocurrencies in ons dagelijks betalingsverkeer.

Conclusie

Ondanks dat deze nieuwe functie nog niet in Nederland beschikbaar is, laat het wel zien waar de toekomst van betalingen naartoe gaat. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe snel deze technologie zich verspreidt en hoe het ons dagelijks leven gaat beïnvloeden.

The post Apple zet een stap in de richting van crypto-betalingen op iPhones appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!