MetaMask heeft in samenwerking met Mastercard en de fintech-specialist Baanx een blockchain-gebaseerde betaalkaart gelanceerd, bekend als de MetaMask Card.

Deze kaart stelt gebruikers in staat om hun cryptocurrency te gebruiken voor dagelijkse aankopen.

Beperkte beschikbaarheid tijdens de pilotfase

In de huidige pilotfase is de MetaMask Card beperkt tot enkele duizenden digitale-only kaarten, beschikbaar voor gebruikers in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Gebruikers moeten hun cryptovaluta bijhouden op de Linea blockchain om fondsen te kunnen toewijzen aan de kaart.

metamask baanx
Bron: Baanx op X.

Als zelfbeheerde wallet behouden gebruikers de controle over hun privésleutels, wat hen volledige zeggenschap geeft over hun middelen.

Vrijheid en veiligheid in crypto-uitgaven

Lorenzo Santos, senior productmanager bij Consensys, benadrukt de vrijheid die de kaart gebruikers biedt om hun crypto-assets uit te geven. “De MetaMask Card vertegenwoordigt een grote stap naar het elimineren van de wrijving die heeft bestaan tussen blockchain en traditionele betalingen,” voegde hij eraan toe.

Dit nieuwe product markeert een paradigma verschuiving die het beste van twee werelden biedt: de flexibiliteit van digitale valuta en de betrouwbaarheid van gevestigde betaalnetwerken.

Vergelijking met andere crypto-betaalkaarten

De MetaMask Card lijkt op andere door Baanx aangedreven crypto-debetkaarten, zoals de CL Card, die het voor Ledger-gebruikers mogelijk maakt om hun crypto uit te geven waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Tegelijkertijd bieden andere crypto-debetkaarten die verbonden zijn aan gecentraliseerde, in bewaring gegeven platforms, zoals de Coinbase Card en Crypto.com Visa Card, vergelijkbare bestedingsmogelijkheden.

Toekomstige uitrol en bredere beschikbaarheid

MetaMask heeft plannen voor een bredere distributie van de kaart later dit jaar, inclusief een volledige uitrol in zowel de EU als het VK.

Er zijn ook aanvullende pilot-lanceringen gepland in andere regio’s in de komende kwartalen, waarmee de toegankelijkheid van financiële diensten voor mobiele gebruikers wereldwijd wordt verbreed, vooral in gebieden met een groot aantal ‘unbanked’ of underbanked individuen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post MetaMask onthult blockchain betaalkaart voor dagelijkse aankopen in Europa appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!