Na het succes van Bitcoin en Ethereum ETF’s, richt de crypto-wereld zijn ogen op Solana. Maar de weg naar goedkeuring in de VS is allesbehalve makkelijk. Welke hindernissen moet Solana overwinnen?

Banner Solana 2 (telephone)

Brazilië zet de toon, maar de VS blijft kritisch

Terwijl Brazilië onlangs groen licht gaf voor ‘s werelds eerste Solana ETF, blijft de Amerikaanse toezichthouder SEC terughoudend. Dit roept vragen op: waarom is de VS zo voorzichtig en wat betekent dit voor de toekomst van Solana?

Waarom Solana in de schijnwerpers staat

Solana, opgericht in 2017, heeft indruk gemaakt met zijn snelle transacties en lage kosten. Met een marktwaarde van $70 miljard behoort het tot de top van cryptocurrencies. Grote namen als VanEck en 21Shares hebben al aanvragen ingediend voor een Solana ETF in de VS. Toch lijken analisten zoals Eric Balchunas er niet zeker van dat een dergelijke ETF van Solana er snel aan zal komen.

De grote obstakels

  1. Gebrek aan gereguleerde handelsplatformen Anders dan Bitcoin en Ethereum, heeft Solana geen toegang tot platforms die de SEC geschikt acht voor markttoezicht.
  2. Zorgen over marktmanipulatie De SEC is bezorgd over mogelijke manipulatie in de Solana-markt.
  3. Netwerkstabiliteit Solana’s geschiedenis van netwerkonderbrekingen wekt twijfels over de betrouwbaarheid.
  4. Beperkte naamsbekendheid Buiten de crypto-wereld is Solana minder bekend dan Bitcoin of Ethereum.
  5. Onduidelijke regelgeving Er zijn geen duidelijke richtlijnen over wat telt als een voldoende gedecentraliseerde digital asset.

Wat experts zeggen

James Seyffart van Bloomberg Intelligence verwacht een “grote kloof” tussen de goedkeuring van Ethereum ETF’s en die van andere cryptocurrencies. Hij benadrukt het belang van duidelijkheid over de status van een digital asset (commodity of security) voordat een ETF kan worden goedgekeurd.

Politieke factor

De huidige regering onder Joe Biden lijkt terughoudend. Maar een mogelijke terugkeer van Donald Trump, die zichzelf een “crypto-president” noemt, zou de kansen kunnen keren.

Wat betekent dit voor beleggers?

Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in Solana, is geduld key. De goedkeuring van een Solana ETF in de VS zou de toegankelijkheid en legitimiteit van deze cryptocurrency enorm vergroten. Hoewel Solana veelbelovend is, ligt de weg naar ETF-goedkeuring in de VS vol obstakels. Regelgeving, marktstructuur en politiek spelen allemaal een rol. Het proces kan daarbij ook maanden tot jaren duren, zoals we eerder bij Bitcoin hebben gezien.

The post Solana ETF: De weg naar goedkeuring zit vol met obstakels appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!