Nicolas Bonta, de oprichter van het bitcoin mining bedrijf Bitfarms, heeft zijn positie in de raad van bestuur opgegeven na toenemende druk van concurrent Riot Platforms.

Riot, dat eerder al 16,9% van de aandelen in Bitfarms bezat, heeft deze week zijn belang verder vergroot naar 18,9% door de aankoop van nog eens 1 miljoen aandelen. Dit brengt het totale aantal aandelen van Bitfarms dat Riot bezit op ongeveer 85,3 miljoen, wat neerkomt op 18,9% van de uitstaande aandelen van het bedrijf.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Machtsstrijd tussen Bitcoin miners

Het vertrek van Bonta komt op een moment dat de relatie tussen de twee bedrijven op scherp staat. Riot en Bitfarms zijn sinds april verwikkeld in een felle machtsstrijd, nadat Riot een ongevraagd bod van 950 miljoen dollar deed om het in Canada gevestigde Bitfarms over te nemen.

Bitfarms wees dit bod resoluut af en stelde dat het bedrijf hiermee zwaar werd ondergewaardeerd. Om een vijandige overname te voorkomen, voerde Bitfarms een zogenoemde “poison pill” in, een strategie waarbij extra rechten worden toegekend aan bestaande aandeelhouders om een overname te bemoeilijken.

Hoewel Riot destijds zijn bod introk, is het bedrijf nu vastberaden om zijn invloed binnen Bitfarms te vergroten. Riot heeft opgeroepen om drie stoelen in de raad van bestuur in te nemen en liet weten “bereid te zijn om in gesprek te gaan” met het hernieuwde bestuur over mogelijke toekomstige transacties.

Tijd voor nieuw leiderschap

Na het vertrek van Bonta heeft Bitfarms aangekondigd dat Brian Howlett de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur zal worden. Daarnaast neemt Ben Gagnon, de nieuwe CEO van Bitfarms, ook plaats in de raad van bestuur. Bonta zelf verklaarde dat dit het juiste moment was om plaats te maken voor nieuw leiderschap.

Deze veranderingen komen niet zonder kritiek. Riot heeft Bitfarms herhaaldelijk beschuldigd van slecht bestuur en het niet benutten van zijn volledige potentieel. Riot’s laatste zet, het verder vergroten van hun belang in Bitfarms, laat zien dat ze vastberaden zijn om invloed uit te oefenen op de toekomst van het bedrijf.

De komende maanden zullen dan ook cruciaal zijn voor Bitfarms, nu het probeert om stabiliteit te vinden te midden van deze machtsstrijd en het vertrouwen van zijn investeerders te behouden.

The post Rivaliteit in Bitcoin mining zorgt voor opstappen oprichter Bitfarms appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!