De U.S. dollar-gekoppelde stablecoin van PayPal, PYUSD, heeft zijn aanwezigheid op de blockchain-markt aanzienlijk vergroot. Recentelijk is de voorraad van PYUSD op de Solana (SOL) blockchain gestegen boven die op Ethereum (ETH), met een huidige voorraad van meer dan 377 miljoen op Solana tegenover 356 miljoen op Ethereum.

Deze cijfers weerspiegelen een groeiende voorkeur en adoptie binnen het Solana-netwerk sinds de lancering daar in mei 2024.

Eerste lancering en initiële groei

PYUSD werd oorspronkelijk gelanceerd op Ethereum in augustus 2023, door een samenwerking met de cryptobewaarder Paxos. Deze lancering was meteen een succes en tegen het einde van 2023 had de stablecoin al een voorraad van 230 miljoen bereikt.

pyusd voorraad paypal stablecoin
Bron: Dune.

De totale voorraad van PYUSD is sindsdien meer dan verdrievoudigd en overtreft nu de 733 miljoen, wat overeenkomt met een marktkapitalisatie van eveneens $733 miljoen.

Integratie en adoptie binnen het Solana netwerk

Na de uitbreiding naar het Solana-netwerk in 2024, werd PYUSD snel opgenomen in de pools van prominente Solana-gebaseerde gedecentraliseerde beurzen zoals Jupiter en Orca. Deze integraties hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de sterke groei van de stablecoin op het netwerk.

Deze ontwikkelingen gaan hand in hand met de algemene stijging van de voorraad van toonaangevende gecentraliseerde stablecoins zoals USDC en USDT binnen het Solana-ecosysteem.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post PYUSD van PayPal overstijgt Ethereum op Solana blockchain appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!