Cardano (ADA) blijft indruk maken met zijn ontwikkelingen. Het platform, opgericht door Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum (ETH), koos na onenigheid over de koers van Ethereum voor een eigen pad.

Sinds 2016 heeft het zich gericht op een wetenschappelijke benadering en gestage ontwikkeling, waardoor het zich kan meten met de grootste namen in de cryptowereld.

Ontwikkelingsactiviteit vergeleken met Ethereum

Recente gegevens van blockchain-analyseplatform Santiment tonen aan dat Cardano voorloopt op Ethereum in termen van ontwikkelingsactiviteit. Cardano noteerde tussen 11 en 17 maart maar liefst 978.780 commits op GitHub, significant meer dan Ethereum, dat 407.170 commits optekende in dezelfde periode.

Deze activiteit heeft Cardano naar de top drie van cryptocurrencies met de hoogste ontwikkelingsactiviteit gebracht, terwijl Ethereum is gezakt naar de negende plaats.

santiment blockchain activiteiten cardano ethereum
Bron: Santiment op X.

Belangrijke upgrades en innovaties bij Cardano

Een sleutelfactor in de aanhoudende ontwikkeling van Cardano zijn de belangrijke upgrades zoals de Chang hard fork, gericht op het verbeteren van de beveiliging en stabiliteit van het netwerk. Daarnaast is er de recente lancering van een nieuwe versie van Hydra, Cardano’s layer-2 schaaloplossing.

Hydra helpt de transactiesnelheid en capaciteit te verhogen door off-chain verwerking, en biedt verbeteringen zoals de mogelijkheid om fondsen op te nemen uit een open Hydra Head zonder deze te moeten sluiten.

Prijsontwikkeling van Cardano ondanks technologische vooruitgang

Ondanks deze technologische vooruitgang en robuuste ontwikkelingsactiviteit heeft de prijs van Cardano zich niet positief ontwikkeld.

De munt is consistent onder de $1-grens gebleven sinds april 2022, met een recente koers van $0.6085, wat een daling van 10,16% in de laatste 24 uur betekent, en een totale daling van 18,32% over de afgelopen week.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Cardano overstijgt Ethereum in technologische vooruitgang appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!