The Open Network (TON) en Pyth Network hebben een samenwerking aangekondigd die een nieuwe fase inluidt voor blockchainontwikkelingen, met een bijzondere focus op gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) en gaming.

Deze strategische samenwerking zal gebruikmaken van Pyth’s geavanceerde orakel-gegevensfeeds om ontwikkelaars te voorzien van de nodige tools voor het creëren van innovatieve gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Orakeltechnologie ten dienste van TON-ontwikkelaars

Pyth Network, oorspronkelijk ontworpen voor de Solana (SOL) blockchain en actief op meer dan 70 blockchains waaronder Ethereum (ETH), Optimism, Arbitrum en Base, zal haar orakeldiensten uitbreiden naar het TON-platform. Het partnerschap betreft voornamelijk Pyth’s orakeldienst, die gebruikers in staat stelt om op aanvraag prijsgegevens op te vragen.

Deze dienst is essentieel voor het ontwikkelen van robuuste in-game economieën en zal TON-projecten helpen hun doelgroep wereldwijd uit te breiden door real-time prijsgegevens te leveren, wat cruciaal is voor DeFi-diensten die snelle transacties vereisen.

toncoin pyth netwerk
Bron: Pyth Network op X.

Impact op gaming en Web3 ervaringen

Naast DeFi, verwacht Pyth dat haar diensten TON zullen helpen om nieuwe Web3-gebruikers aan te trekken die dezelfde mate van responsiviteit verwachten als die ze gewend zijn van Web2-diensten.

De gamingsector op TON, die aanzienlijke groei heeft doorgemaakt via casual games op de Telegram-app, zal profiteren van nauwkeurige datavoeding door Pyth, waardoor ontwikkelaars verbeterde in-game economieën kunnen creëren.

Voortdurende groei en integraties

TON heeft onlangs ook een integratie voltooid met IntoTheBlock (ITB), een aanbieder van on-chain analyses en DeFi-diensten. Deze integratie biedt de TON-gemeenschap toegang tot geavanceerde analytische gegevens zonder kosten, bevordert dieper inzicht in het ecosysteem van de blockchain en stimuleert grotere transparantie en gebruikersbetrokkenheid. Pyth heeft zijn expertise ook uitgebreid naar andere blockchainnetwerken, door samenwerkingen aan te gaan met DeFi-gerichte teams zoals Morpho en Gauntlet.

Versterking van TON’s blockchainplatform

Dankzij deze samenwerkingen verwacht TON een aanzienlijke impact op verschillende aspecten van zijn ecosysteem, met name binnen het domein van DeFi en gaming. Met hoogwaardige, real-time prijsgegevens kunnen TON-projecten verbeterde financiële diensten bieden, ondersteund door de platform’s bliksemsnelle transactiesnelheden.

TON heeft gedurende dit jaar een flink groei in gebruikers en adoptie ervaren, mede dankzij de populariteit van games op de Telegram-app, met een totale waarde van meer dan $600 miljoen opgesloten in het netwerk.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Nieuwe samenwerking tussen TON en Pyth belooft verbeteringen in DeFi en gaming appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!