Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, blijkt een verrassende speler in de wereld van cryptocurrencies en NFT’s te zijn. Recente onthullingen geven een fascinerend kijkje in zijn wallet en inkomsten uit digital assets, wat vragen oproept over de toekomst van crypto in de politiek.

Banner Ethereum 1

Trump’s Ethereum-fortuin

Uit verkiezingsdocumenten blijkt dat Trump tussen de 1 en 5 miljoen dollar aan Ethereum (ETH) bezit. Volgens data van Arkham Intelligence zou de exacte waarde van zijn wallet zo’n 3,6 miljoen dollar bedragen. Dit maakt Trump tot een van de meest prominente politici met een aanzienlijk crypto-bezit.

Miljoenen verdiend met NFT’s

Maar daar blijft het niet bij. Trump heeft ook flink verdiend aan NFT’s (non-fungible tokens). Hij ontving 7,15 miljoen dollar via een licentieovereenkomst met NFT INT. Bovendien verdiende Melania Trump, zijn vrouw, 330.609 dollar met de verkoop van NFT’s. Deze cijfers tonen aan dat de Trumps de potentie van NFT’s hebben ontdekt als serieuze inkomstenbron.

Trump Digital Trading Cards: Een onverwacht succes

De ‘Trump Digital Trading Cards’, een NFT-collectie gelanceerd door de oud-president, blijken een succes te zijn. Op OpenSea, de populaire NFT-marktplaats, is er al voor meer dan 15.808 ETH aan handel geweest in deze digitale kaarten. Gezien dit succes is het niet verwonderlijk dat Trump plannen heeft aangekondigd voor een nieuwe NFT-collectie.

Crypto en de campagne: Een opvallende stilte

Opvallend genoeg lijkt Trump zijn crypto-bezit en NFT-succes niet te benadrukken in zijn huidige campagne. Tijdens de laatste interviews en persconferenties kwam het onderwerp niet ter sprake. Dit roept vragen op over hoe hij zijn betrokkenheid bij crypto ziet in relatie tot zijn politieke ambities.

Toekomstige plannen: Een crypto-initiatief?

De Trump Organization, het bedrijf van de voormalige president, heeft aangekondigd dat ze binnenkort met een crypto-initiatief komen. Details hierover zijn nog niet bekend, maar het toont aan dat de interesse van Trump in digital assets verder gaat dan alleen persoonlijk bezit.

Gevolgen voor de crypto-wereld

Trump’s betrokkenheid bij crypto en NFT’s kan grote gevolgen hebben voor de crypto-wereld. Het kan leiden tot meer acceptatie van cryptocurrencies in conservatieve kringen en de discussie over crypto-regulering in de VS beïnvloeden, vooral als Trump opnieuw president zou worden. Bovendien laat het zien dat ook traditionele politici en zakenlieden de waarde van digital assets inzien.

De betrokkenheid van een figuur als Trump bij Ethereum en NFT’s kan bijdragen aan de mainstream acceptatie van deze technologieën. Het kan de drempel verlagen voor mensen die tot nu toe sceptisch stonden tegenover cryptocurrencies.

Conclusie: Politiek en crypto verweven

De werelden van politiek en cryptocurrencies raken steeds meer verweven. Dit kan leiden tot nieuwe discussies over de rol van digital assets in campagnefinanciering, politieke transparantie en zelfs economisch beleid.

Het feit dat een voormalig president zo diep betrokken is bij crypto en NFT’s, zowel financieel als zakelijk, laat zien dat cryptocurrencies en blockchain-gebaseerde assets niet langer gezien kunnen worden als een niche-interesse. Het is over duidelijk aan het groeien richting een serieus onderdeel van het financiële en politieke landschap.

The post Dit is hoeveel Ethereum Trump bezit door zijn verkochte NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!