Het grootste pensioenfonds van Zuid-Korea heeft een opvallende indirecte zet gedaan in de crypto industrie. De National Pension Service (NPS) kocht voor miljoenen aan aandelen van MicroStrategy, een bedrijf bekend om zijn enorme bitcoin-bezit. Wat betekent dit?

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Een onverwachte speler in de crypto-markt

De NPS, het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld, heeft in het tweede kwartaal van 2024 voor 33,7 miljoen dollar aan MicroStrategy-aandelen gekocht. Dit komt neer op 24.500 aandelen. Het is een beweging die veel ogen doet opentrekken in zowel de pensioen- als de crypto-sector.

Waarom MicroStrategy?

MicroStrategy staat natuurlijk bekend als de grootste bedrijfsmatige bitcoin-bezitter ter wereld. Het bedrijf heeft maar liefst 226.500 BTC in bezit, met een waarde van ongeveer 13,2 miljard dollar. Door te investeren in MicroStrategy, krijgt het pensioenfonds indirect blootstelling aan bitcoin.

Niet de eerste crypto-gerelateerde investering

Dit is niet de eerste keer dat de NPS interesse toont in de crypto-sector. Eerder kocht het fonds al aandelen van Coinbase, een van de grootste crypto-beurzen ter wereld. Aan het einde van juni 2024 bezat de NPS 229.807 Coinbase-aandelen, goed voor ongeveer 51 miljoen dollar.

Wat betekent dit voor de crypto-markt?

De stap van de NPS is om verschillende redenen belangrijk:

  1. Institutionele acceptatie: Het laat zien dat zelfs conservatieve instellingen zoals pensioenfondsen interesse tonen in crypto-gerelateerde investeringen.
  2. Indirecte blootstelling: Door te investeren in bedrijven als MicroStrategy en Coinbase, kunnen instellingen profiteren van de crypto-markt zonder direct digital assets te bezitten.
  3. Potentiële trend: Als andere grote pensioenfondsen dit voorbeeld volgen, zou dit kunnen leiden tot een toestroom van kapitaal in de crypto-sector.

Hoe presteren deze investeringen?

Tot nu toe lijken de investeringen van de NPS goed uit te pakken. De aandelen van MicroStrategy zijn dit jaar al met 92% gestegen. Ook Coinbase doet het niet slecht met een stijging van 25% sinds het begin van het jaar.

Het doen van investeringen in cryptobedrijven lijkt overduidelijk ook een trend te zijn. In de komende jaren zullen we zien wel groei deze heeft doorgemaakt.

The post Zuid-Korea’s pensioengigant gokt op bitcoin: Miljoeneninvestering in MicroStrategy appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!