Dogecoin zweeft al een aantal dagen boven een belangrijk prijslevel. De kleine daling van de afgelopen dagen was bijna te fors om hieronder te zakken, maar de munt vond genoeg kopers rond 0,10 dollar. Hierdoor lijkt DOGE verder omhoog te willen, dus laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat DOGE ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Op die manier worden twee belangrijke prijslevels duidelijk die al eerder voor koersveranderingen zorgde. Deze zijn hieronder aangegeven als een rood en een blauw vlak.

Bijna elke keer als de munt bij een van deze levels aankomt, kaatst de koers terug, een andere kant op. Alleen als de munt door een zone breekt is dit niet het geval. Dan gaat de koers meestal verder in de richting waar het door de zone breekt. Dit laatste is goed te zien in deze grafiek. Dogecoin heeft namelijk al eerder beide zones verloren als ondersteuning, en de reactie die daarop volgde was duidelijk. De munt verloor in die gevallen meerdere procenten.

Op dit moment lijkt DOGE de onderste zone alweer heroverd te hebben. De munt beweegt hier al een paar dagen boven, en zoals je kan zien vond de munt gisteren ondersteuning aan de onderkant van deze zone. Dit gebeurde bij de belangrijke prijs van 0,10 dollar.

Het is goed nieuws dat de munt sindsdien al een paar procent is gestegen, want dit betekent dat de munt genoeg kopers kan vinden om de prijs omhoog te duwen. Mocht dit zo doorgaan, dan kan dat wellicht zorgen voor een verdere stijging naar de rode zone. Deze ligt rond een koers van 0,12 dollar.

Kan de munt weer boven 0,105 dollar komen?

Om de reactie op de onderkant van deze zone beter te zien, gaan we ook kijken naar de 4-uurs grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat de afgelopen prijsactie beter kan zien. Hier wordt ook duidelijk dat de munt een beetje weerstand ervaarde bij de bovenkant van de blauwe zone.

Hierdoor lijkt het belangrijk dat Dogecoin eerst boven die koers van 0,105 dollar moet komen (de bovenkant van de blauwe zone dus). De reactie van die kleine weerstand bleek namelijk best fors. De munt daalde direct met 5% toen het deze prijs bereikte. Dit is te zien aan de grote rode candle in dit blauwe vlak. Het lijkt alsof de munt nu even zal blijven hangen in het blauwe vlak (tussen 0,10 en 0,105 dollar)

Het is daarom goed om te wachten of DOGE nu wel weer boven de zone uit kan komen. Want in het geval dat de munt nu weer zal dalen, en daarmee onder de koers van 0,10 zal komen, kan dit een sterke negatieve reactie geven. In elk ander geval kan de munt waarschijnlijk herstellen en op de iets langere termijn weer richting de rode zone stijgen. Blijf deze levels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Dogecoin vindt ondersteuning bij koers van 0,10 dollar, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!