Na een periode van onrust lijkt de cryptomarkt zich te stabiliseren. Experts verwachten binnenkort een grote opleving van altcoins. Dit roept de vraag op welke coins hiervan zouden kunnen profiteren en waarom.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

De cryptomarkt laat momenteel interessante ontwikkelingen zien. Er is een toename in het aantal langetermijnhouders, ondanks recente verliezen voor handelaren die veel leverage gebruikten. Daarnaast verwachten analisten dat de huidige correctie tegen het einde van 2024 zal afvlakken. Een interessant historisch gegeven is dat crypto-bullmarkten doorgaans hun piek bereiken ongeveer 480 dagen na een Bitcoin-halving. Met slechts 117 dagen verstreken sinds de laatste halving, zou dit kunnen betekenen dat we nog maar aan het begin staan van een potentiële stijging.

Bitcoin’s dominantie en de impact op altcoins

Bitcoin’s marktdominantie lijkt een keerpunt te naderen, wat gunstig zou kunnen zijn voor altcoins. Trader Mikybull is van mening dat de altcoinmarkt aan de vooravond staat van een grote stijging, na de recente daling die we hebben gezien.

De opkomst van meme coins

In de wereld van altcoins hebben meme coins de afgelopen tijd veel aandacht getrokken. Met een gezamenlijke marktwaarde van ongeveer $40 miljard zijn ze niet te negeren. Projecten als Floki Inu, Baby Doge Coin en Pepe hebben veel interesse gewekt. Grote netwerken zoals Tron en BSC investeren ook in meme coins om meer gebruikers aan te trekken voor hun platforms.

DeFi-projecten in de schijnwerpers

Naast meme coins staan ook DeFi-projecten in de schijnwerpers. De groei van Web3, vooral door de tokenisering van ‘echte’ bezittingen en verbeterde blockchain-interoperabiliteit, heeft een enorme economie gecreëerd binnen de cryptowereld. De DeFi-sector heeft nu een indrukwekkende marktwaarde van ongeveer $70 miljard. Veelbelovende DeFi-tokens die de aandacht trekken zijn onder andere Chainlink, Uniswap, Lido DAO, PancakeSwap en 1inch.

Kansen maar ook risico’s

Voor beleggers biedt de verwachte altcoin-rally zowel kansen als risico’s. De cryptomarkt blijft volatiel en onvoorspelbaar, wat het belang van grondig onderzoek onderstreept voordat men in een project investeert. Het is cruciaal om niet alleen af te gaan op de hype rondom een bepaalde coin, maar ook te kijken naar de onderliggende technologie en het team achter het project.

De balans tussen innovatie en regulering

De groei van meme coins en DeFi-projecten laat zien hoe divers en innovatief de sector is. Tegelijkertijd laat het ook de noodzaak voor betere regulering om beleggers te beschermen tegen malafide projecten.

Nieuwe projecten en technologieën duiken constant op, wat zowel opwindend als uitdagend kan zijn. Vooral voor nieuwe beleggers in deze sector.

Voor wie geïnteresseerd is in het investeren in altcoins, is het belangrijk om altijd oplettend te zijn en diverse bronnen te raadplegen als je investeringsbeslissingen gaat nemen. De potentiële winsten kunnen aanzienlijk zijn, maar hetzelfde geldt voor de risico’s.

The post Altcoin-boom eindelijk op komst? Deze coins kunnen daarvan profiteren appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!