De wereldwijde investeringsbank Goldman Sachs heeft aanzienlijke investeringen in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) onthuld, met een aankoop van $418 miljoen in het tweede kwartaal van 2024.

Volgens de laatste 13F-deponeringen van de bank is haar grootste Bitcoin ETF-positie een belang van $238 miljoen in Blackrock’s Ishares Bitcoin Trust (IBIT). Goldman heeft ook aanzienlijke belangen genomen in de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC) en de Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO), en kleinere posities in verschillende andere Bitcoin ETF’s die in januari zijn gelanceerd.

Terwijl Goldman zijn crypto-investeringen uitbreidde, verminderde concurrent Morgan Stanley zijn Bitcoin ETF-bezit van $270 miljoen naar $189 miljoen, waarbij het grootste deel van de vermindering afkomstig was van de verkoop van aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Deze strategische verschuiving weerspiegelt een voorzichtige benadering van Morgan Stanley, dat zijn klanten nog steeds toegang blijft bieden tot Bitcoin ETF’s, vooral van Blackrock en Fidelity.

Ondertussen nemen hedgefondsen een agressievere houding aan in de cryptomarkt. Millennium Management, een belangrijke speler met $62 miljard onder beheer, is de grootste houder van aandelen in het Bitcoin (BTC) fonds van Blackrock, hoewel het zijn positie sinds mei heeft gehalveerd.

Andere hedgefondsen, waaronder Capula Investment Management en Point72 Asset Management, hebben ook aanzienlijke investeringen gedaan in spot bitcoin ETF’s. De toenemende betrokkenheid van institutionele investeerders is een indicatie van de groeiende acceptatie van cryptocurrency als een reguliere activaklasse, ondanks de volatiliteit in de bredere markten.

Het bericht Goldman Sachs onthult $418 miljoen aan Bitcoin ETF bezittingen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!