Het Nationaal Pensioenservice (NPS) van Zuid-Korea, het op twee na grootste publieke pensioenfonds ter wereld, heeft bijna $34 miljoen geïnvesteerd in aandelen van MicroStrategy, een bedrijf dat zich richt op het kopen van Bitcoin (BTC) en business intelligence. Uit een melding aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 13 augustus blijkt dat het NPS 24.500 aandelen MicroStrategy heeft gekocht voor een totaal van $33,75 miljoen.

MicroStrategy heeft dit jaar een opmerkelijke groei doorgemaakt; de aandelenprijs is bijna verdubbeld en steeg voor het eerst in meer dan 24 jaar boven de $150, volgens gegevens van Google Finance. Het bedrijf heeft sinds augustus 2020 Bitcoin gekocht en zijn totale bezit groeide naar 226.500 BTC, ongeveer $13,19 miljard dollar waard tegen de huidige Bitcoin prijs.

NPS diversifieert portefeuille

Het NPS, Zuid-Korea’s grootste investeerder met meer dan $777 miljard aan totale activa aan het eind van februari, blijft ook andere technologiegedreven bedrijven ondersteunen. Zo heeft het fonds investeringen van $31,5 miljoen in Roblox en $61,5 miljoen in Block, Inc., het bedrijf van Jack Dorsey. Verder behoudt het een belang van meer dan $51 miljoen in Coinbase, goed voor 229.807 aandelen van de crypto beurs.

microstrategy aandelenkoers
MicroStrategy aandelenkoers in het afgelopen half jaar. Bron: Google Finance.

Deze bewegingen zijn onderdeel van een strategie om het risico te spreiden en hogere rendementen te behalen door te investeren in digitale activabedrijven en andere groeisectoren. Dit beleid lijkt vruchten af te werpen, aangezien de aandelen van Coinbase aanzienlijk in waarde zijn gestegen, met een winst van ongeveer 40% in één kwartaal.

Regelgeving en vooruitzichten

De Zuid-Koreaanse overheid werkt ook aan duidelijkere regelgeving voor digitale activa, een stap die onderstreept wordt door de recente invoering van de Wet op Bescherming van Gebruikers van Virtuele Activa. Deze juridische ontwikkelingen maken digitale activa een aantrekkelijkere investeringsoptie voor institutionele beleggers zoals het NPS door de vermindering van regelgevende onzekerheid.

Het NPS positioneert zich met deze investeringen als een vooruitstrevend fonds dat anticiperend op de groeiende relevantie van digitale activa, zijn portefeuille actief diversifieert.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Zuid-Korea’s publieke pensioenfonds steekt $33,75 miljoen in MicroStrategy appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!