Amerika, verenigde staten

Pantera Capital CEO Dan Morehead zegt dat de Amerikaanse politiek aan beide kanten richting Bitcoin wordt gedreven. Het begon natuurlijk met Donald Trump die positief werd over Bitcoin, maar uiteindelijk is het volgens Morehead onvermijdelijk dat ook de Democraten zich daarbij aansluiten.

Waarom draait de politiek richting Bitcoin?

Jarenlang werd de overheid als de grote vijand van Bitcoin gezien, maar nu lijkt dat verhaal plotseling een verrassende wending te krijgen. Steeds meer overheden lijken positief te zijn over Bitcoin en crypto.

Hoe komt dat?

Volgens Dan Morehead heeft dat in de Verenigde Staten te maken met het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Hij claimt dat slechts een kleine minderheid (vooral ouderen) profiteerde van het decennialang inzetten van de geldprinter door de Amerikaanse centrale bank.

Morehead gebruikt de bovenstaande grafiek van de Federal Reserve als onderbouwing voor zijn stelling. Hierin zien we dat een groot deel van de waardestijgingen van financiële assets richting ouderen ging.

Dit is volgens Morehead een ontwikkeling die ertoe gaat leiden dat de politiek steeds positiever moet zijn over Bitcoin. Waarom? Omdat de meerderheid van de Amerikanen onder de 40 is en iets nieuws nodig heeft.

Wat betekent Trump voor Bitcoin?

Het feit dat Donald Trump publiekelijk achter Bitcoin staat is volgens Morehead het “grootste nieuws binnen crypto” op dit moment.

Jaren geleden was Trump nog anti-Bitcoin en nu ineens is hij enorm voor de digitale munt. Dat is een opvallende verandering en uiteindelijk moeten we nog maar zien wat er allemaal van terechtkomt als hij wordt verkozen.

Dat laatste is ook nog hoogst onzeker, want volgens de laatste polls staat Kamala Harris voor op Donald Trump. Uiteindelijk moeten we de verkiezingen in november afwachten om te weten hoe we ervoor staan.

Volgens Dan Morehead maakt het allemaal niet zoveel meer uit. “Ik denk echt dat dit nu een ommekeer is, omdat politici zien dat crypto populair is. Denk hier eens over na. De meerderheid van de Amerikanen is jonger dan 40 jaar. Ze houden allemaal van crypto en ze stemmen. En dus kunnen politici twee en twee bij elkaar optellen”, aldus Morehead.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Het bericht Pantera Capital CEO: Amerikaanse politiek wordt gedwongen Bitcoin te omarmen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!