Bitcoin (BTC) tikte afgelopen week de $61.000 aan, maar maakte na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), een duik helemaal naar de $56.000.

Sindsdien is de koers gestaag aan het herstellen, maar ligt nog altijd een stuk lager dan voor de crash van woensdag.

De afgelopen 24 uur gedroeg bitcoin iets rustiger, maar bevindt zich nog in een voorzichtige stijging. Opvallend is dat de koers afgelopen nacht een gigantische piek maakte.

Bitcoin schoot kort van $59.500 naar $60.400, maar werd daar direct afgewezen en kelderde terug naar $59.000. Dit gebeurde allemaal in minder dan een uur tijd.

Vanochtend stijgt bitcoin weet iets en komt op het moment van schrijven uit op $59.8000. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,9% in het groen.

bitcoin koers 1808

Wat zegt de cryptomarkt over de bitcoin koers?

Volgens de Fear & Greed Index zakte het marktsentiment weer naar ’25’, oftewel ‘extreme angst’ dit weekend.

Het is een teken van de terughoudendheid die beleggers momenteel hebben ten opzichte van de cryptomarkt terwijl andere activa als goud en aandelen beter presteren.

Desondanks valt de gestage stijging analist Washigorira op. Het lijkt er volgens de analist op dat bitcoin eindelijk wat momentum weer opbouwt.

De koers heeft volgens de analist zojuist een sluiting gemaakt boven de ‘Tenkan’. Dat is een component van de ‘Ichomoku Cloud’ indicator en wordt berekend door het middelpunt van de hoogste hoge en de laagste lage koers over de laatste 9 periodes te nemen. Het is een positief signaal voor op de korte termijn.

De koers zou nu een herovering van de ‘Kijun’ ogen, onderdeel van dezelfde indicator, maar op de middellange termijn. Ook schrijft hij dat bitcoin zojuist een bullish kruising heeft gemaakt op de Moving Average Convergence Divergence (MACD).

De Nederlandse Analist Michaël van de Poppe schrijft daarentegen dat de marktkapitalisatie van alle altcoins gedeeld door bitcoin op het punt staat een grote uitbraak te maken.

Als deze totale marktwaarde een stuiter maakt, zou dat volgens de analist een bevestiging zijn dat de markt roteert naar het ethereum-ecosysteem in plaats van bitcoin.

Crypto top 100: Helium steelt de show

Ethereum (ETH) toont momenteel vergelijkbaar patroon als bitcoin. De ETH koers stijgt momenteel met 0,7% naar $2.625.

Binance coin (BNB) is vandaag de sterke stijger uit de top 10 en stijgt met 2,5% naar $538,64. In de top 100 trekt weer thorchain (RUNE) sterk aan met een stijging van 6% en lido (LDO) met een stijging van 7,5%.

Het is echter helium (HNT) die wederom de show steelt. De koers van HNT schiet met ruim 8% naar $7,79. HNT laat de laatste tijd de cryptomarkt ver achter zich en steeg afgelopen week met ruim 20%, afgelopen maand met 80% en afgelopen twee maanden met 120%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin trotseert angst en kruipt omhoog, Helium steelt de show verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!