Maleisië heeft een belangrijke stap gezet in de integratie van geavanceerde technologieën in zijn digitale infrastructuur door een samenwerking aan te gaan met de Worldcoin Foundation en Tools for Humanity (TFH).

Deze samenwerking, bevestigd door een memorandum van overeenstemming (MoU), maakt het voor Maleisiërs mogelijk hun ‘menselijkheid’ te bewijzen via irisverificatietechnologie.

Details van het memorandum

Volgens recente aankondigingen zullen de nieuwe operaties van Worldcoin (WLD) in Maleisië individuen toegang geven tot verificaties van hun ‘menselijkheid’, met behulp van de modernste iris beeldtechnologie ontwikkeld door TFH.

Deze technologie, die de kern vormt van het Worldcoin-project, heeft als doel de gezondheid van het internet in de toekomst te bewaren door onderscheid te maken tussen menselijke en niet-menselijke actoren. Individuen krijgen een World ID na het ondergaan van een irisscan, waarbij ze als beloning cryptocurrency ontvangen in de vorm van WLD-tokens.

worldcoin maleisie
Bron: Worldcoin op X.

Samenwerkingen

Naast de persoonlijke verificatie verkennen beide partijen de mogelijkheid om samen orbs te produceren die gebruikt worden voor het maken van de iris scans. Ook wordt er overwogen om Worldcoin’s World Chain protocol te koppelen aan de nationale blockchaininfrastructuur van Maleisië.

Deze initiatieven maken deel uit van een bredere strategie om de digitale referentieprocessen binnen het land te verbeteren.

Ondersteuning en integratie

TFH zal technische expertise en ondersteuning bieden voor zowel de Orb als de World App, terwijl MyEG zich zal concentreren op technische integraties en de uitrol van hardware om de initiatieven van MIMOS te ondersteunen.

MIMOS Berhad, de arm voor toegepast onderzoek en ontwikkeling van de Maleisische overheid, heeft officieel het MoU ondertekend dat afgelopen vrijdag werd aangekondigd.

Wereldwijde aandacht en kritiek

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten heeft Worldcoin wereldwijd kritiek gekregen vanwege zorgen over privacy. Andere landen, waaronder Spanje en Hongkong, hebben ook hun bezorgdheid geuit over de verzameling van biometrische gegevens door het bedrijf.

Desondanks blijft Worldcoin werken aan het naleven van lokale privacywetten en streeft het ernaar het vertrouwen van gebruikers en regelgevers te winnen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Maleisië adopteert Worldcoin’s iris verificatie voor digitale authenticatie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!