Cryptocurrency beurs Bybit heeft officieel registratie verkregen als Virtuele Activadienstverlener (VASP) en kaartoperator van de Financiële Informatie-eenheid (FIU) van Argentinië.

Deze registratie stelt Bybit in staat om haar activiteiten in Argentinië voort te zetten, mits deze in overeenstemming zijn met de nieuwe regelgeving van het land.

Nieuwe regelgeving voor compliance

De introductie van VASP-registratie in maart 2023 is onderdeel van de nieuwe wetgeving die bedoeld is om te voldoen aan de wereldwijde normen voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, zoals opgesteld door de Financial Action Task Force (FATF).

bybit argentinie
Bron: Bybit op X.

De FIU, die verantwoordelijk is voor het toezicht op deze registraties, controleert financiële transacties om illegale activiteiten te voorkomen. Het succes van Bybit’s registratie toont aan dat de crypto beurs voldoet aan de gestelde regelgevende eisen.

Uitbreiding en uitdagingen

Ben Zhou, CEO van Bybit, heeft op de registratie gereageerd in een persbericht, waarin hij aangaf dat deze registratie een belangrijke stap is om ervoor te zorgen dat het bedrijf veilige en betrouwbare digitale activadiensten aanbiedt, terwijl het financiële regelgeving volgt.

Terwijl Bybit zich uitbreidt in Argentinië, heeft het echter ook te maken gehad met uitdagingen in andere landen. Eerder dit jaar heeft Bybit haar operaties in Frankrijk gepauzeerd nadat de beurs werd gemarkeerd voor het niet hebben van de juiste registratie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bybit overwint regelgevende hindernissen in Argentinië met nieuwe registratie als VASP appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!