Een tweet van Justin Sun, oprichter van Tron, heeft de cryptowereld weer op zijn kop gezet met geruchten dat China zijn verbod op cryptocurrencies mogelijk zal opheffen. Op 18 augustus tweette Sun: “China heft het verbod op crypto op. Wat is de beste meme hiervoor?” Hoewel deze tweet voor veel gesprekken heeft gezorgd, is er geen officiële bevestiging of betrouwbaar bewijs om deze bewering te staven.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, voedde eerder soortgelijke speculaties met een tweet op 14 juli, waarin hij meldde dat China Bitcoin (BTC) mogelijk tegen eind 2024 zal toestaan. “Als dit waar is, en het is de tweede keer dat ik dit binnen enkele weken hoor, is het een grote zaak,” zei Novogratz, hoewel deze tweet later is verwijderd en hij toegaf dat meer informatie nodig was.

China’s gecompliceerde relatie met cryptocurrency

China heeft een complexe relatie met cryptocurrencies. In 2017 verbood de regering cryptocurrency exchanges en in 2021 volgde een breder verbod dat zich richtte op de handel en het minen van crypto. Ondanks deze verboden speelt China nog steeds een belangrijke rol in de Bitcoin (BTC) mining industrie en beïnvloedt het nog steeds de wereldwijde cryptomarkt.

justin sun crypto china ban
Bron: Justin Sun op X.

Gezien deze geschiedenis benaderen velen in de crypto-gemeenschap dit nieuwe gerucht met de nodige voorzichtigheid. Een constante reactie is geweest dat de Chinese overheid dit “meerdere keren eerder heeft verboden”.

Cyclische natuur van beleidswijzigingen en speculaties

Deze herhaalde cyclus van speculaties heeft ervoor gezorgd dat mensen minder geneigd zijn om deze geruchten serieus te nemen. Sommigen betogen dat zelfs als China zijn standpunt verandert, dit waarschijnlijk een geleidelijke verschuiving zal zijn, geen plotselinge omkering.

Het idee dat China zijn positie over cryptocurrencies opnieuw zou kunnen evalueren, heeft aanzienlijke discussies teweeggebracht. Mocht dit waar zijn, dan zou dat verstrekkende implicaties kunnen hebben voor de wereldwijde cryptomarkt. Totdat er echter een bevestiging komt, zal de speculatie waarschijnlijk doorgaan, en zowel hoop als twijfel aanwakkeren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Nieuwe speculaties rondom China’s crypto beleid: Geruchten van opheffing verbod appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!