Turkije ervaart een flinke toestroom van cryptocurrency bedrijven die een vergunning willen verkrijgen, met grote namen zoals Coinbase en KuCoin die recent aan de aanvraaglijst zijn toegevoegd.

Dit volgt op een reeks van regelgevende updates die beogen de cryptosector in het land te structureren.

Uitbreiding van de aanvraaglijst

De lijst van bedrijven die registratie nastreven in Turkije is onlnags uitgebreid van 47 naar 76. Nieuwe toevoegingen zoals Coinbase, KuCoin en Gate.io sluiten aan bij eerder genoemde grote spelers zoals Binance, Bitfinex en OKX.

Deze uitbreiding komt nadat Turkije stappen heeft gezet om verdere regelgevende duidelijkheid te bieden voor crypto exchanges en andere aanbieders, een beweging die door de industrie als cruciaal en positief is ontvangen.

turkse crypto bedrijven lijst
Bron.

Regelgevende ontwikkelingen

Volgens de Turkse Raad van de Kapitaalmarkt (CMB) biedt de bijgewerkte lijst publiekelijke informatie over organisaties die hebben aangegeven interesse te hebben in een licentie en van plan zijn zich te houden aan de Wet op de Kapitaalmarkten Nr. 6362.

Elk bedrijf op de lijst moet echter nog formele goedkeuring van de raad verkrijgen, wat afhankelijk is van de invoering van aanvullende wetgeving.

Internationale aantrekkelijkheid van de Turkse markt

Deze golf van aanvragen toont Turkije’s strategische belang in de wereldwijde cryptomarkt. Volgens een rapport van Chainalysis uit september 2023 leidt Turkije de regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika in termen van de waarde van getransacteerde cryptocurrency, met de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Bovendien benadrukt de aanwezigheid van zowel internationale als lokale bedrijven zoals BtcTurk en Midas de groeiende prominente rol van Turkije.

Regulatie en compliance

Naast het bieden van regelgevende kaders, moeten crypto-aanbieders die hun diensten in Turkije willen aanbieden bepaalde maatregelen implementeren, waaronder het rapporteren van in beslag genomen crypto en juridische samenwerking.

Dergelijke maatregelen zijn cruciaal om te voldoen aan zowel lokale als internationale regelgevingsnormen, vergelijkbaar met ontwikkelingen in andere jurisdicties, zoals de MiCA-wetgeving van de Europese Unie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase en KuCoin voegen zich bij 76 bedrijven op Turkse licentielijst appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!