Bitcoin (BTC) China

Centrale banken en financiële ministeries van alle BRICS landen (waar onder andere China en Rusland toe behoren) zijn met elkaar in gesprek over de lancering van een nieuw betaalplatform waarmee ze de Amerikaanse dollar kunnen omzeilen; zo blijkt uit een nieuw rapport.

Na de stevige sancties tegen Rusland in 2022 zagen deze landen hoe kwetsbaar ze zijn in het traditionele financiële systeem. Dit zou daar weleens een antwoord op kunnen zijn.

De financiële BRICS Brug

Valentina Matviyenko, een vertegenwoordiger van de Russische overheid, vertelde op een persconferentie dat het onafhankelijke betaalsysteem genaamd “BRICS Brug” steeds meer steun krijgt binnen de alliantie.

“De creatie van een onafhankelijk betaalplatform genaamd BRICS Brug, wordt nu bediscussieerd binnen de alliantie. Ik heb met de centrale bank en het ministerie van financiën gesproken en er worden nu heel snel stappen gezet”, aldus Matviyenko.

Ze geeft aan te verwachten dat er in oktober goedkeuring komt, of in ieder geval dat de discussies tot een beslissing leiden over wanneer en in welk format dit idee tot leven moet komen. Dat betekent volgens haar dat het niet langer slechts een idee is en dat er stappen worden gezet.

Rusland zou volgens Matviyenko de leiding hebben in het initiatief, omdat zij recent een eigen betaalsysteem bouwden om de Westerse sancties tegen te werken.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe geven dit soort ontwikkelingen vooral aan hoe waardevol Bitcoin kan zijn in de wereld. Zeker als je elkaar niet vertrouwt.

Het is voor de Russen een pijnlijke beslissing geweest om voor honderden miljarden dollars aan reserves aan te houden in het Amerikaanse systeem. Die kapitalen zijn na de start van het conflict in Oekraïne bevroren, wat uiteraard ogen heeft geopend.

Daarmee werd duidelijk dat het lastig of zelfs gevaarlijk is om kapitaal te bewaren binnen een systeem waar je zelf niet de controle over hebt. Dan is er natuurlijk een optie om je eigen systeem te bouwen, maar ook de optie om een deel in Bitcoin te bewaren.

Nu zullen landen als Rusland, China of Amerika daar nog niet zo snel voor kiezen. Maar op de hele lange termijn zou het niet vreemd zijn als steeds meer landen ervoor kiezen om wat Bitcoin aan te houden.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Het bericht China en Rusland lanceren betaalplatform om Amerikaanse dollar te omzeilen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!