Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view

Justin Sun is de oprichter van de Tron blockchain, die nu ook de memecoin-trend omarmt met de lancering van SunPump. SunPump is een platform dat ontworpen is om tokens te lanceren op het netwerk.

Volgens een Dune Analytics dashboard ontwikkeld door Hashed Official, zijn er al meer dan 5.596 memecoins gelanceerd op Tron via SunPump.

Tron pakt momentum met memecoins?

Veel kapitaal heeft het allemaal nog niet opgeleverd. Volgens de data gaat het om iets meer dan twee miljoen Tron (TRX), wat gelijkstaat aan een kapitaal van 257.779 dollar. Wat dat betreft is er nog geen sprake van de miljarden dollars aan kapitaal die Justin Sun zelf verwacht.

“De grootste kracht van Tron is TRON USDT waar 60 miljard dollar in zit. Geen enkele andere blockchain heeft een liquiditeitspool van die omvang. Memecoins doen het goed op liquiditeit en daar heeft Tron nu eenmaal heel veel van”, zo vertelde Justin Sun over de lancering van SunPump.

Het lijkt alsof ze bij Tron een beetje “laat op het feestje” zijn, maar wellicht komt er nog een tweede grote run voor memecoins dit jaar. Je kunt je ook voorstellen dat het voor mensen een beetje onoverzichtelijk begint te worden als het over memecoins gaat.

Eerst moesten we op Ethereum zijn, daarna was Solana ineens hot en nu zou Tron het stokje weer moeten overnemen? Mensen zijn er waarschijnlijk ook wel een keer klaar mee. Maar we gaan het zien, want de data liegt niet. Als er straks ineens miljarden dollars naar Tron-memecoins vloeien, dan zien we dat snel genoeg.

Goedkoop netwerk

Eén voordeel aan Tron ten opzichte van andere blockchains is dat het een goedkoop netwerk is. Om die reden beheert het netwerk momenteel ook voor bijna 60 miljard dollar aan stablecoins. Die zijn niet voor niets naar het netwerk van Tron overgesprongen.

Aan de andere kant kun je vraagtekens zetten bij de mate van decentralisatie van dit soort netwerken. Hoe sneller een netwerk, hoe gecentraliseerder de infrastructuur over het algemeen is. Dat is op de lange termijn voor de veiligheid van het kapitaal niet de meest wenselijke situatie.

Hetzelfde geldt voor een Solana ten opzichte van Ethereum. Solana is een stuk sneller, maar je moet je altijd afvragen waarom dat precies is. In principe is het allemaal software en zou Ethereum de infratstructuur van Solana kunnen kopiëren, maar er wordt natuurlijk bewust voor gekozen om dat niet te doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Justin Sun voorspelt eerste miljarden-memecoin voor Tron verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!