In zijn meest recente YouTube video bespreekt de Nederlandse Michaël van de Poppe de turbulente periode die de altcoin portefeuilles onlangs hebben doorgemaakt. Na een scherpe daling van de Nikkei-index en algemene marktonrust, merkt Van de Poppe op dat de markten zich hebben hersteld met een stijging van 21% van de Nikkei en een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de dollar.

Dit marktherstel komt ondanks het feit dat Bitcoin (BTC) nog achterblijft, maar Van de Poppe voorziet een aanhoudende opwaartse trend voor deze cryptocurrency.

Ethereum en staking tokens: een korte terugval

Een belangrijk onderdeel van de recente dalende trend in de altcoinmarkt was de verkoop van Ethereum (ETH) en Ethereum Staked (eTH) tokens. Op 14 augustus werd een grote hoeveelheid Ethereum verkocht, wat bijdroeg aan een scherpe daling van de prijs. Van de Poppe benadrukt dat deze gebeurtenissen mogelijk slechts korte-termijneffecten zijn, gezien de historische data die aantonen dat augustus typisch een negatieve maand is voor cryptocurrencies.

Desondanks blijft hij optimistisch over de toekomst, ondersteund door recente CPI-gegevens, mogelijke renteverlagingen en een over het algemeen bullish klimaat voor cryptomarkten.

Technische niveaus en marktvooruitzichten

Van de Poppe geeft aan dat voor een herstel van de altcoins bepaalde technische niveaus doorbroken moeten worden. Zo is de huidige Fear and Greed Index op 29, wat wijst op angst, maar ook op een goed instapmoment voor altcoin investeerders. Een doorbraak van de $62.000 dollar grens door Bitcoin zou een sterke rally van altcoins kunnen triggeren.

Bovendien zouden altcoins die momenteel 50% onder hun all-time high presteren, kunnen profiteren van hernieuwd vertrouwen als deze niveaus worden bereikt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Van de Poppe analyseert herstel van altcoins na scherpe daling appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!