Hoewel de cryptomarkt momenteel een neergang ervaart, met Ethereum (ETH) die daar geen uitzondering op vormt, wijst Ryan Lee van Bitget Research op een mogelijk positief signaal voor Ethereum. De transactiekosten op het netwerk zijn gedaald naar het laagste niveau in vijf jaar.

Deze daling kan enerzijds wijzen op een verminderde populariteit en gebruik van Ethereum, aangezien gebruikers en applicaties mogelijk naar andere blockchains zoals Solana (SOL) en diverse Layer 2 projecten migreren.

Historische data en marktvooruitzichten

Ryan Lee benadrukt echter dat de geschiedenis leert dat lage transactiekosten vaak voorafgaan aan een sterke prijsstijging van ether. “Iedere keer als de Ethereum transactiekosten op de bodem belanden, leverde dat een koersbodem op. Vervolgens zien we meestal een krachtige opleving,” legt Lee uit.

ethereum transactiekosten 5 jaar
Ethereum transactiekosten in de afgelopen 5 jaar. Bron: Ycharts.

Hij voegt toe dat, als deze periode samenvalt met renteverlagingen door centrale banken, de potentie voor marktgroei significant is. Vanaf maart zijn deze kosten met 95% gedaald van 83,1 gwei naar slechts 0,6 gwei eerder deze week.

De dubbele kant van de medaille

Hoewel Lee deze trend interpreteert als een bullish signaal voor Ethereum, kan er ook een andere kant aan deze ontwikkeling zitten. De afname in gas fees kan namelijk ook gezien worden als een indicatie dat Ethereum minder in trek is, wat vragen oproept over de lange termijn aantrekkelijkheid en levensvatbaarheid van het netwerk.

De toekomst van Ethereum

Ondanks de huidige uitdagingen, blijven er boeiende ontwikkelingen plaatsvinden op het Ethereum-netwerk, zij het op kleine schaal. Belangrijke financiële spelers zoals BlackRock beginnen net hun experimenten met decentrale fondsen op Ethereum.

Dit wijst op een nog steeds aanwezige interesse vanuit een sector die Ethereum kan helpen zich verder te bewijzen als een levensvatbaar en waardevol platform.

Conclusie

De komende tijd zal cruciaal zijn voor Ethereum. Het platform zal niet alleen zijn technologische capaciteiten moeten bewijzen, maar ook de interesse van zowel dagelijkse gebruikers als grote institutionele spelers moeten blijven trekken.

De huidige lage transactiekosten kunnen een voorteken zijn van een aanstaande opleving, maar zoals met alle investeringen in cryptotechnologie, blijft het een gebied met hoge risico’s en onzekerheden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Historisch lage Ethereum transactiekosten duiden op bullish trend, aldus analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!