Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft onlangs een bijzondere stap gezet. Hij registreerde het Ethereum Name Service (ENS) domein “dacc.eth” voor ongeveer 0,187 ETH, wat neerkomt op zo’n $500. Maar wat betekent deze mysterieuze afkorting en waarom is het belangrijk?

Banner Ethereum 1

Wat is defensief accelerationisme?

De afkorting “dacc” staat voor “defensive accelerationism”, of defensief accelerationisme in het Nederlands. Dit concept, dat door Buterin werd geïntroduceerd in 2023, pleit voor een voorzichtige en gecontroleerde benadering van technologische vooruitgang.

Defensief accelerationisme verschilt sterk van het in Silicon Valley populaire “effective accelerationism” (e/acc), dat pleit voor ongeremde technologische ontwikkeling. In plaats daarvan focust d/acc op:

  1. Mens-AI samenwerking in plaats van volledig autonome AI
  2. Versterking van infrastructuur en cyberveiligheid
  3. Bestrijding van desinformatie
  4. Bevordering van decentralisatie

Buterin’s visie op technologie en samenleving

Buterin ziet d/acc als een middenweg tussen ongecontroleerde technologische versnelling en al te restrictieve regelgeving. Hij waarschuwt voor plannen die extreme macht in handen van kleine groepen leggen en pleit voor een meer democratische wereld.

“Ik zie te veel plannen om de wereld te redden die extreme en ondoorzichtige macht geven aan een kleine groep mensen, in de hoop dat ze die wijs gebruiken,” aldus Buterin.

Implicaties voor Ethereum en privacy

Buterin’s focus op d/acc past in zijn bredere visie op decentralisatie en privacy. Hoewel Ethereum zelf geen specifieke focus op encryptie heeft, toont Buterin’s actie zijn toewijding aan het verbeteren van privacybescherming binnen het Web3-ecosysteem.

Deze move zou Ethereum kunnen positioneren als een meer privacy-gerichte blockchain, wat het mogelijk een voordeel geeft ten opzichte van concurrenten als Solana, Cardano en Avalanche.

Wat betekent dit voor de crypto-community?

Voor de crypto-community is Buterin’s actie een teken dat er serieus wordt nagedacht over de langetermijngevolgen van technologische ontwikkeling. Het onderstreept het belang van een evenwichtige benadering van innovatie, waarbij voordelen worden gemaximaliseerd en risico’s worden geminimaliseerd.

Terwijl we afwachten hoe d/acc zich verder zal ontwikkelen, is één ding duidelijk: de discussie over de richting van technologische vooruitgang is levendiger dan ooit in de cryptowereld.

The post Vitalik Buterin wil meer privacy en zet daarom een volgende stap appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!