De Indiase Handhavingsdirectie (ED) heeft Shailesh Babulal Bhatt, een inwoner van Gujarat, gearresteerd in verband met een spraakmakende zaak van cryptocurrency-afpersing, die meer dan ₹1.200 crore (ongeveer $148 miljoen dollar) waard is.

Bhatt, die betrokken was bij verschillende ontvoeringen en afpersingen, werd eerder deze week in hechtenis genomen, zoals bevestigd door de ED op zaterdag.

Achtergrond van de Bitconnect zwendel

Het onderzoek begon nadat de politie van Surat CID klachten had ingediend tegen Satish Kumbhani, de man achter het failliete cryptocurrency platform Bitconnect Coin.

Bitconnect trok veel investeerders in 2017-18 met beloftes van hoge rendementen. Maar in januari 2018 sloot Kumbhani plotseling het platform en verdween met het geld van de investeerders.

bitconnect surat shailesh bubulal bhatt arrestatie
Bron: X.

Ontvoering en losgeld

Bhatt, die had geïnvesteerd in Bitconnect Coin, besloot drastische maatregelen te nemen om zijn verloren geld terug te krijgen. Hij ontvoerde naar verluidt twee van Kumbhani’s werknemers en eiste losgeld in de vorm van cryptocurrency en contant geld.

Volgens de ED perste Bhatt 2.091 Bitcoins (BTC) ($125 miljoen), 11.000 Litecoins (LTC) en ₹14,50 crore in contanten af, wat nu gewaardeerd wordt op ₹1.232,50 crore ($146 miljoen).

Verdeling van de buit en lopend onderzoek

Het onderzoek onthulde ook dat Bhatt ₹289 crore ($1,7 miljoen) van het afgeperste geld deelde met zijn medeplichtigen, die hem hielpen bij het uitvoeren van de ontvoeringen en afpersingen. Het geld werd gebruikt om onroerend goed, goud en andere waardevolle voorwerpen aan te schaffen.

De ED verklaarde dat Bhatt’s arrestatie deel uitmaakt van een grotere inspanning om witwassen gerelateerd aan cryptocurrency-zwendel aan te pakken. Het lopende onderzoek richt zich op het achterhalen hoe het afgeperste geld is gebruikt en waar het verborgen is gebleven.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Indiase autoriteiten pakken hoofdverdachte op in crypto ontvoeringszaak appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!