Het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) heeft onlangs via LinkedIn belangrijke aanbevelingen gedeeld voor het veilig opslaan van cryptomunten. De nadruk werd gelegd op het gebruik van hardware wallets als de veiligste methode om privésleutels te bewaren.

Het BSI waarschuwt dat ‘hot’ wallets, die constant met het internet verbonden zijn, en zelf-beheerde wallets op apparaten van gebruikers kwetsbaar zijn voor beveiligingslekken, waardoor ze aantrekkelijke doelwitten voor hackers vormen.

Toename van crypto-diefstallen en de impact

Volgens een recent rapport van Chainalysis is er, ondanks een algemene daling van 19,6% in illegale activiteiten binnen de cryptomarkt, een flinke toename van de intensiteit en complexiteit van crypto-diefstallen. In de eerste helft van 2024 werd er voor $1,58 miljard gestolen door hacks, een stijging van 84% vergeleken met het voorgaande jaar.

Deze stijging is vooral te wijten aan grootschalige heists, en niet zozeer aan een toename in het aantal hacks, wat slechts een marginale stijging van 2,8% zag.

crypto diefstal chainalysis
Bron: Chainalysis.

Verschuiving in doelwitten en nieuwe uitdagingen

De rapportage belicht een verschuiving in de doelwitten van deze hacks, voornamelijk gericht op gecentraliseerde exchanges (CEXs), waar grotere bedragen worden gestolen vanwege hun hernieuwde populariteit en toegenomen handelsvolumes.

Ook is er een significante toename van ransomware-aanvallen, met een recordbetaling van $75 miljoen aan de Dark Angels-groep in juli 2024.

Aanbevelingen en toekomstperspectief

Zowel het BSI als Chainalysis benadrukken de noodzaak voor verbeterde beveiligingsmaatregelen en regelgevende kaders om de crypto-industrie veiliger te maken.

Hoewel de algemene criminaliteitscijfers dalen, worden individuele incidenten complexer en maken ze meer impact.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Duitsland en Chainalysis luiden alarm over crypto veiligheid en criminaliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!