Ondanks dat Bitcoin (BTC) ruim 20% onder zijn all-time high ligt, laat het merendeel van de investeerders hun Bitcoins rustig staan.

Uit recente gegevens blijkt dat meer dan 75% van alle Bitcoin in de laatste zes maanden niet van adres is gewijzigd, een aanzienlijke toename ten opzichte van de 45% die nog maar een week eerder werd gemeld.

Lange termijn visie

Analisten van zowel Glassnode als Cointelegraph merken op dat dit gedrag duidt op een toename van investeerders die hun bitcoins voor lange termijn vasthouden. “Dit komt waarschijnlijk omdat zij anticiperen op hogere prijzen in de toekomst”, aldus Cointelegraph.

bitcoins vastgehouden, lookonchain
Bron: X.

De consensus is dat deze langetermijninvesteerders hun activa niet zouden vasthouden als ze een daling van de koersen verwachtten.

Invloed op de markt

Deze trend van het aanhouden van Bitcoin heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid van Bitcoin voor handel. Deze afname van het aanbod, samen met een stijgende vraag, kan leiden tot prijsstijgingen. Echter, onchain-analist James Check waarschuwt dat er ook risico’s zijn verbonden aan deze situatie.

Hij merkt op dat 80% van de kortetermijnbeleggers hun Bitcoins gekocht hebben tegen hogere prijzen dan de huidige marktwaarde, wat kan resulteren in paniekverkoop en verdere dalingen van de koers.

Marktsentiment en vooruitzichten

De markt blijft angstig met een huidige score van 28 op 100 op de Crypto Fear & Greed Index, een sterke daling vergeleken met de score van 74 vorige maand. Deze angst in de markt heeft de prijzen niet geholpen, maar het biedt ook mogelijkheden voor een toekomstige opleving.

Historisch gezien zijn dergelijke “resets” van het sentiment vaak nodig geweest om de basis te leggen voor de volgende fase van een bullmarkt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Meer dan 6 maanden geen beweging voor 75% van Bitcoin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!