Een expert in de crypto industrie heeft scherpe kritiek geuit op Cardano en Solana. Justin Bons, de oprichter van Europa’s oudste cryptofonds Cyber Capital, zegt dat deze projecten een veel te rooskleurig beeld van hun prestaties. Deze aantijging roept vragen op over de betrouwbaarheid van informatie in de cryptowereld en vooral welke impact dit heeft op beleggers.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

De kern van de beschuldiging

Bons stelt dat Cardano en Solana misleidende informatie verspreiden over hun transactiesnelheid, ook wel bekend als TPS (transacties per seconde). Hij noemt ze de “grootste overtreders” als het gaat om ‘nep’ TPS-metingen. Volgens zijn analyse overdrijft Solana zijn prestaties met een factor 6,5, terwijl Cardano nog verder gaat en zijn cijfers opblaast met een factor 26,5.

Solana’s claims onder de loep

Laten we eerst kijken naar Solana. Dit netwerk beweert vaak dat het 65.000 TPS kan verwerken. Bons legt echter uit dat dit niet klopt. Hoewel de theoretische limiet rond de 266.000 TPS ligt, zorgen technische beperkingen ervoor dat het werkelijke maximum ongeveer 50.000 TPS is. Nog opvallender is dat Solana in de praktijk momenteel slechts 739 TPS verwerkt, ver onder de geclaimde capaciteit.

Cardano’s prestaties in twijfel getrokken

De situatie bij Cardano is volgens Bons nog ernstiger. Cardano claimt een maximum van 477 TPS, maar in werkelijkheid is dit slechts 18 TPS. Het meest schokkende is dat Cardano momenteel gemiddeld slechts 0,4 TPS verwerkt, wat wijst op een zeer laag gebruiksniveau van het netwerk.

Gevolgen van opgeblazen cijfers

Bons waarschuwt dat deze opgeblazen cijfers ernstige gevolgen kunnen hebben. Ze kunnen beleggers misleiden die hun investeringsbeslissingen baseren op deze prestatie-indicatoren. Daarnaast kunnen ze nieuwe gebruikers en ontwikkelaars afschrikken die teleurgesteld raken wanneer ze ontdekken dat de werkelijke prestaties ver achterblijven bij de beloftes. Dit kan uiteindelijk het vertrouwen in deze projecten en mogelijk zelfs in de bredere crypto-industrie schaden.

Reactie van Cardano en Solana

Tot nu toe hebben Cardano en Solana niet gereageerd op deze beschuldigingen. Het is afwachten of en hoe ze zich zullen verdedigen tegen deze kritiek. Hun reactie, of het gebrek daaraan, kan veel zeggen over hun toewijding aan transparantie en eerlijke communicatie met hun community.

Belangrijke lessen

Voor de crypto-community is dit een belangrijke waarschuwing. Het onderstreept het belang van kritisch kijken naar de claims van cryptoprojecten, zelfs als het gaat om gevestigde namen in de industrie. Bons pleit voor een standaardmethode om prestaties te meten, zodat beleggers beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. Dit zou kunnen bijdragen aan een meer volwassen en betrouwbare crypto-markt.

Toekomstperspectief

Hoewel deze onthullingen zorgwekkend zijn, is het belangrijk te onthouden dat zowel Cardano als Solana nog steeds actief ontwikkelde projecten zijn met grote communities en ecosystemen. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe ze omgaan met deze kritiek en of ze stappen zetten om hun communicatie te verbeteren en hun werkelijke prestaties te verhogen.

The post Crypto expert deelt: ‘Cardano en Solana blazen prestaties op tot 26 keer te hoog’ appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!