Bitcoin kwam gisteren weer boven een koers van 60.000 dollar, maar kort daarna werd er een daling ingezet. De munt wordt nu verhandeld voor een prijs van 58.000 dollar, waardoor het steeds dichter bij een belangrijk prijslevel komt. Kan BTC hierboven blijven? Laten we naar de grafieken kijken.

De sterkste prijslevels

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Elke candle staat hier voor 24 uur, waardoor we een duidelijk overzicht krijgen van de prijsactie in de afgelopen dagen. Op die manier worden er twee prijslevels duidelijk die in het verleden vaker voor koersveranderingen hebben gezorgd. Deze zijn hieronder weergegeven als rode zones.

De onderste zone ligt rond een koers van 48.500 dollar, en zorgde eerder voor zowel weerstand als ondersteuning (te zien aan de blauwe cirkels). Het was daardoor te verwachten dat BTC nog eens ondersteuning kon vinden, mocht de koers hier ooit terugkomen.

Dit scenario speelde zich twee weken geleden af, toen de munt onder de bovenste rode zone daalde. Bitcoin maakte een snelle daling waarbij het 15% daalde in een paar uur. Zoals je kan zien kwam de munt daardoor terecht bij de onderste zone, waar het genoeg kopers vond die de prijs omhoog dreven.

Sindsdien gaat het weer een stuk beter, aangezien de munt nu weer boven een koers van 57.500 dollar zit. Dit is een prijslevel waar de munt onlangs vaker op reageert. Maar om dat beter te zien, gaan we even inzoomen.

Kan Bitcoin boven 57.500 dollar blijven?

Dit doen we door te kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we een duidelijker beeld krijgen van de koers. Zo zien we hier bijvoorbeeld dat de munt wel reageert op het rode prijslevel, maar dat de stijgingen die daarop volgen steeds minder worden. Dit kan een namelijk probleem veroorzaken als de munt niet gauw boven zijn vorige hoogtepunt komt.

Mocht BTC steeds minder goed reageren op dit rode level, dan kan de munt wellicht nog een grote daling maken. De eerste bounce was naar 61.700 dollar, en de tweede naar 60.200 dollar. Hopelijk lukt het nu nog een keer, maar komt de munt daarmee wel boven deze laatstgenoemde prijs.

Het is daarna dus ook belangrijk dat BTC niet onder een prijs van 57.500 dollar komt, zodat we niet nog eens 15% zakken. Blijf de munt daarom goed in de gaten houden, aangezien het snel kan gaan als de prijs onder zijn vorige laagtepunt, en daarmee ook onder de rode zone komt.

The post Analyse: gaat Bitcoin nog eens 15% dalen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!