Bitcoin kent niet zijn beste periode van het jaar, maar daar kan deze week weleens verandering in komen. Op 5 augustus donderde de markt in elkaar, omdat men plotseling bang werd voor een recessie door zwakke data van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Inmiddels lijkt die angst weer naar de achtergrond verdreven, maar is de Bitcoin koers nog niet hersteld.

Kan daar deze week verandering in komen?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Belangrijke macro-economische events deze week

De onderstaande tabel van MarketWatch geeft een mooi overzicht van de belangrijkste macro-economische datapunten van deze week. Te beginnen op woensdag met de FOMC Minutes, de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Hoewel de notulen van afgelopen rentevergaderingen vaak niet voor extreme volatiliteit zorgen, kan dat ditmaal weleens anders zijn. De markt hunkert namelijk naar renteverlagingen en die lijken er ook te komen vanaf september.

De grote vraag is hoeveel renteverlagingen we krijgen en hoe snel de rente gaat zakken. Hier kunnen de notulen van de rentevergadering van juli ons mogelijk meer antwoorden op geven. Verder krijgen we op donderdag belangrijke informatie over de gezondheid van de industrie en de dienstensector in de Verenigde Staten.

Komende vrijdag volgt echter het absolute toetje van de week.

Het economische toetje volgt op vrijdag

We kunnen met Bitcoin weleens een heel volatiel weekend ingaan, want dit weekend staat Jackson Hole weer op het programma. Het Jackson Hole symposium is een jaarlijks evenement van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank).

Bij dit evenement komen centrale bankiers van over de hele wereld samen om te discussiëren en spreken over monetair beleid. Komende vrijdag is het de beurt aan Fed-voorzitter Jerome Powell om te spreken over de Amerikaanse economie en het rentebeleid van zijn centrale bank.

De grote hoop is natuurlijk dat Powell komende vrijdag vertelt dat er veel renteverlagingen aankomen en dat het beleid van zijn centrale bank op dit moment strenger is dan gewenst. Al is de kans klein dat Powell harde uitspraken doet. Hij blijft een jurist en staat erom bekend zich niet in de kaarten te laten kijken.

Dat hij niet teveel zal prijsgeven lijkt ook logisch, omdat er op 6 september nog een belangrijk banenrapport volgt. Op basis van met name dat rapport zal de Federal Reserve een besluit nemen over hun rentevergadering van 18 september.

Waarschijnlijk bepaalt dat banenrapport of we op 18 september een renteverlaging van 0,25% of een verlaging van 0,50% krijgen.

The post 3 Amerikaanse macro-events die Bitcoin deze week beïnvloeden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!