Dubai Skyline

De in Wenen gevestigde cryptobeurs Bitpanda heeft zijn eerste stap gezet in het Midden-Oosten door een strategisch partnerschap aan te gaan met RAKBANK, een van de oudste en meest gerenommeerde banken in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Dit partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal voor Bitpanda en heeft als doel de inwoners van de VAE een platform te bieden voor het beheren van crypto-bezittingen.

Samenwerking moet nog wel goedgekeurd worden

Volgens een persbericht van 19 augustus zal de samenwerking, die nog wacht op goedkeuring door de Centrale Bank van de VAE, RAKBANK in staat stellen om zijn klanten nieuwe mogelijkheden te bieden voor het gebruik van digitale activa en betalingsopties. De CEO van Bitpanda, Lukas Enzersdorfer-Konrad, benadrukte de ambitie van de VAE in de cryptowereld en verwacht dat dit partnerschap de toegang tot crypto voor miljoenen mensen in de regio zal transformeren en de weg zal vrijmaken voor toekomstige innovaties.

RAKBANK is zelf zeker geen onbekende in de cryptowereld. In 2020 sloot de bank al een samenwerking met Bank Asia uit Bangladesh om met behulp van Ripple-technologie geldtransfers tussen de twee banken mogelijk te maken. De recente overeenkomst komt kort na een belangrijke juridische ontwikkeling in Dubai, waar de rechtbank van eerste aanleg crypto heeft erkend als een geldige vorm van salarisbetaling.

Betaling in crypto in VAE

Deze baanbrekende uitspraak werd gedaan in een zaak waarin een werknemer zijn betaling van meer dan 5.000 EcoWatt (EWT)-tokens niet had ontvangen. De rechtbank bevestigde de geldigheid van cryptocurrency als betaalmiddel en verplichtte de werkgever om de overeengekomen betaling in EcoWatt-tokens te voldoen, wat de rol van crypto in arbeidsovereenkomsten verder versterkt.

Met deze ontwikkelingen positioneert Bitpanda zich sterk in de snelgroeiende cryptomarkt van het Midden-Oosten, waarbij de samenwerking met RAKBANK een belangrijke stap voorwaarts betekent in de acceptatie en integratie van digitale activa in de regio.

Het bericht Cryptobeurs Bitpanda breidt uit naar het Midden-Oosten met partnerschap in Dubai verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!