XRP, Ripple

De cryptomarkt heeft de laatste tijd weinig positiefs te bieden gehad, met slechts enkele uitzonderingen die enige hoop boden aan investeerders. Zelfs XRP, dat recentelijk zeer positief nieuws ontving vanuit de rechtbank, slaagt er niet in om noemenswaardig opwaarts momentum te genereren.

De munt toont weinig volatiliteit en handelt dicht bij de belangrijke ondersteuningszone van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van $0,54. Dit niveau is cruciaal voor XRP om vast te houden, aangezien het een mogelijke basis kan vormen voor een herstel.

In dit artikel gaan we zowel de dag- als de 4-uursgrafiek van XRP onder de loep nemen om te zien hoe de munt ervoor staat en of er aanwijzingen zijn voor een mogelijke opwaartse beweging.

De dag grafiek

De XRP-koers vertoont momenteel weinig volatiliteit, maar beweegt wel dicht bij de eerder genoemde belangrijke ondersteuningszone van $0,54.

Ondanks het gebrek aan momentum wordt verwacht dat deze kritieke drempel in staat zal zijn de verkoopdruk te absorberen en nieuwe vraag aan te trekken, wat een mogelijke basis kan vormen voor een bullish opleving.

Als XRP erin slaagt om de ondersteuning op het niveau van $0,54 vast te houden, is de kans groot dat de koopdruk op de middellange termijn zal toenemen, wat de cryptocurrency zou kunnen sturen richting de cruciale weerstandszonde van $0,64, met als doel om dit niveau te heroveren.

XRP grafiek
Bron: CryptoPotato & TradingView

De 4-uurs grafiek

Ook op de 4-uursgrafiek blijft de prijs van XRP zijwaarts bewegen met weinig momentum. Toch blijft de cruciale ondersteuningszone van $0,54 intact, wat fungeert als een buffer tegen verdere dalingen. De voortdurende strijd tussen kopers en verkopers rond dit kritieke punt suggereert dat de markt zich voorbereidt op een mogelijke uitbraak.

XRP grafiek
Bron: CryptoPotato & TradingView

Als de koopdruk toeneemt, zou Ripple kunnen starten met een rally richting het weerstandsniveau van $0,64. Aan de andere kant, als de ondersteuning van $0,54 wordt doorbroken, ligt het volgende neerwaartse doel waarschijnlijk binnen het 0,5 tot 0,618 Fibonacci-retracementbereik. De koersbeweging in de komende dagen zal bepalend zijn voor de kortetermijntrend van Ripple.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Het bericht Korte termijn Ripple (XRP) prijsvoorspelling: Wat brengt de toekomst? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!