Cryptobeurs medewerkers verdienen op dit moment meer dan bankpersoneel bij verschillende grote banken in Zuid-Korea. Dit gaat om de cryptobeurs-medewerkers die werken bij Dunamu. Dit is het bedrijf dat de cryptobeurs Upbit exploiteert en hun omzet is in het eerste kwartaal naar $400 miljoen geschoten. Dit is een stijging van maar liefst 60,5%.

Het inkomen bij cryptobedrijven

De werknemers en leidinggevenden van Dunamu, die de cryptobeurs Upbit exploiteert, hebben op dit moment een hoger inkomen dan dat de medewerkers hebben bij grote banken. We hebben het dan over vier verschillende grote banken die zijn gevestigd in Zuid-Korea.

Het mediakanaal News1 heeft aan de hand van de gegevens van de Financial Supervisory Service (FSS) de gemiddelde cijfers naar buiten gebracht. De Dunamu medewerkers kregen in het eerste deel van 2024 maar liefst 133,73 miljoen won. Dit is omgerekend naar dollars $99.500.

De inkomsten bij banken in Zuid Korea

Als we kijken naar de cijfers van de grote banken in Zuid-Korea, dan verdienen de medewerkers bij Dunamu aanzienlijk meer. Banken zoals Woori Bank, Kookmin Bank, Shinhan Bank en Hana Bank betalen hun personeel minder.

Volgens de FSS bedraagt het gemiddelde salaris bij de banken ongeveer 116 miljoen won. Dit is ongeveer $86.700. Dit scheelt in dollars maar liefst $12.800 ten opzichten van de Dunamu medewerkers.

Dunamu heeft het salaris in verhouding met vorig jaar met maar liefst 124% verhoogd. Het eerste deel van 2023 zaten de medewerkers nog op 59,44 miljoen won ($44.100). De salarisstijging is te verklaren aan de hand van de ontzettend harde stijging van de omzet van Dunamu.  Dunamu heeft er toen voor gekozen om prestatiebonussen uit te delen aan hun personeel. Hoe meer de omzet stijgt, hoe hoger de salarissen kunnen worden voor het personeel van Dunamu.

De eerste goedgekeurde crypto-ETF’s

Dit jaar, op 10 januari, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de allereerste Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd. Dit zorgden ervoor dat er in Zuid-Korea veel interesse heeft gewekt richting de cryptowereld. Dit heeft positieve impact gehad op Dunamu. Hierdoor is hun omzet zeer hard gestegen.

De werknemers bij een cryptobedrijf nu zoveel meer verdienen dan bij gevestigde traditionele banken is niets minder dan bijzonder te noemen.

Het bericht Crypto-industrie lokt talent: Cryptobeurs betaalt beter dan banken verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!