Volgens rapporten van Coinbase geven bijgewerkte 13F-aangiften voor het tweede kwartaal van 2024 een opvallende toename aan van institutionele instroom in Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

De rapporten, die op 14 augustus zijn vrijgegeven, tonen aan dat het institutionele eigendom van deze ETF’s is gestegen van 21,4% in het eerste kwartaal naar 24,0% in het tweede kwartaal van 2024. Dit wordt gezien als een veelbelovend teken voor de Bitcoin-markt.

Verhoogde betrokkenheid van investeringsadviseurs

Belangrijk is dat het aandeel van de ETF-aandelen dat wordt gehouden door de categorie ‘investeringsadviseurs’ steeg van 29,8% naar 36,6%. Dit wijst op een verhoogde interesse van vermogensbeheerfirma’s. Opvallende nieuwe houders zijn Goldman Sachs en Morgan Stanley, die respectievelijk voor $412 miljoen en $188 miljoen aan aandelen hebben toegevoegd.

coinbase verslag bitcoin etf's
Bron: Coinbase verslag.

Ondanks de prijsdaling van Bitcoin tijdens het kwartaal, bereikten de netto instromen in spot Bitcoin ETF’s $2,4 miljard dollar.

Continuïteit ondanks marktschommelingen

Coinbase meldde dat “ondanks de daling van het totale beheerd vermogen van spot Bitcoin ETF’s van $59,3 miljard naar $51,8 miljard (vanwege de daling van Bitcoin van $70.700 naar $60.300 dollar), er netto instromen waren van $2,4 miljard tijdens deze periode”. A

nalisten van Coinbase zien deze voortdurende instromen tijdens de onderprestatie van Bitcoin als een indicator van aanhoudende interesse in crypto vanuit nieuwe kapitaalbronnen die de ETF’s beschikbaar maken.

Vooruitzichten en uitdagingen

Coinbase verwacht dat deze groei zal voortduren naarmate meer effectenmakelaars hun due diligence op Bitcoin ETF’s afronden, vooral onder geregistreerde investeringsadviseurs. Echter, het rapport merkt op dat kortetermijninstromen getemperd kunnen worden door seizoensfactoren en huidige marktvolatiliteit. “Naar onze mening is het waarschijnlijk dat we zullen zien dat het aandeel van de bezittingen van investeringsadviseurs blijft toenemen naarmate meer makelaars hun due diligence op deze fondsen voltooien,” stelt het rapport.

“Grote instromen kunnen op korte termijn uitblijven, omdat het moeilijker kan zijn om klanten te werven tijdens de zomer, wanneer meer mensen op vakantie zijn, de liquiditeit vaak lager is en de prijsactie grillig kan zijn.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase ziet groeiende institutionele belangstelling voor Bitcoin ETF’s appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!