Stablecoin uitgever Tether (USDT) heeft de lancering aangekondigd van zijn belangrijkste stablecoin, USDT, op de Aptos blockchain. Deze integratie stelt gebruikers van de Aptos blockchain in staat om native transacties uit te voeren met de USDT stablecoin tegen lagere kosten dan op duurdere netwerken zoals Ethereum (ETH).

“Deze samenwerking benadrukt onze voortdurende inspanningen om te leiden met innovatie en onze gebruikers te ondersteunen met stabiele, betrouwbare financiële instrumenten,” zei Paolo Ardoino, CEO van Tether.

Achtergrond van de Aptos blockchain

Aptos is een Layer 1 blockchain-project, mede-opgericht door voormalige Meta-ingenieurs Mo Shaikh en Avery Ching, die eerder betrokken waren bij het blockchain-initiatief van Facebook, Diem.

Het primaire doel van het project is het bieden van efficiënte, schaalbare en gebruiksvriendelijke infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten.

aptos tether usdt
Bron: Aptos op X.

De groei en verspreiding van Tether

Tether heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar vele blockchains, maar vond voornamelijk succes op slechts twee daarvan. De voorraad USDT op Tron bedraagt momenteel $60,82 miljard en op Ethereum $52,99 miljard. Daarbuiten houdt Arbitrum de volgende grootste hoeveelheid USDT, namelijk $2,74 miljard. Slechts twee andere ketens hebben meer dan $1 miljard aan USDT.

In juni verklaarde Tether dat het de productie van nieuwe USDT op de EOS en Algorand blockchains zou stopzetten. Tether beëindigde zijn stablecoin-ondersteuning op Bitcoin (BTC), Kusama en Bitcoin Cash (BCH) in 2023.

Financiële prestaties van Tether

Vorige maand meldde Tether een recordnettowinst van $5,2 miljard voor de eerste helft van 2024, na een nettowinst van $4,5 miljard in het eerste kwartaal. Deze cijfers bevatten echter niet-gerealiseerde winsten in Bitcoin, waarvan de prijs in het tweede kwartaal daalde.

Als gevolg hiervan was de winst over de eerste helft van 2024 slechts $700 miljoen hoger dan in het eerste kwartaal alleen, ondanks een operationele winst van $1,3 miljard in het tweede kwartaal.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tether kiest voor Aptos Blockchain voor goedkopere en snellere transacties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!