Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen 24 uur opvallende stijging doorgemaakt, waarbij de koers op het moment van schrijven is gestegen tot $61.400 dollar, een toename van ruim 4% in de laatste 24 uur.

Na een periode van fluctuerende koersbewegingen is de digitale valuta de psychologische drempel van $60.000 dollar voorbijgeschoten, wat leidt tot hernieuwd optimisme onder investeerders en analisten.

Invloed van wereldwijde liquiditeit en macro-economische factoren

Analisten wijzen op een stijging van de wereldwijde liquiditeit als een mogelijke katalysator voor deze recente prijsstijging. De pseudonieme analist Kook en macro-econoom Lyn Alden benadrukken beiden dat de wereldwijde liquiditeit, die lange tijd relatief stabiel was, nu aan het toenemen is.

Dit zou volgens hen kunnen leiden tot de “grootste bullrun ooit” tegen 2025, wanneer de Bitcoin mogelijk zijn vorige hoogste waarde van ongeveer $73.800 zal overstijgen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Amerikaanse verkiezingen en hun potentiële impact op Bitcoin

De Amerikaanse verkiezingen worden ook gezien als een cruciale factor voor de toekomstige prijs van Bitcoin. Matthew Sigel van VanEck benadrukt de invloed van het Amerikaanse fiscale beleid op de cryptomarkt.

Ongeacht de winnaar van de verkiezingen, verwacht hij dat het voortdurende beleid van grote begrotingstekorten zal leiden tot inflatie, wat traditioneel gunstig is voor Bitcoin omdat kapitaal naar alternatieve activa zoals cryptocurrencies vloeit.

Vooruitzichten

Met de toenemende liquiditeit en de aanhoudende economische stimuli, blijft de toekomst voor Bitcoin veelbelovend. De combinatie van macro-economische factoren en politieke ontwikkelingen lijkt een vruchtbare grond te vormen voor verdere waardetoename van deze leidende cryptocurrency.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin doorbreekt $60K: Economische factoren en verkiezingen bepalen koers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!