Hoewel de huidige koersprestaties van Ethereum (ETH) niet direct indrukwekkend zijn, suggereren diepere analyses en on-chain gegevens een onderliggende robuustheid die nog niet volledig is weerspiegeld in de huidige marktprijs.

Boomer Saraga, oprichter en CEO van Khelp Financial, blijft optimistisch over de krachtige fundamenten van het netwerk, ondanks de huidige marktterughoudendheid.

Fundamentele kwaliteiten benadrukt door toenemende activiteit

Saraga belicht de uitstekende conditie van Ethereum tijdens een interview met Schwab Network, waarbij hij de groei in gebruikersaantallen en netwerkactiviteit als positieve indicatoren voor toekomstige prijsbewegingen noemt.

“We zien meer dan 2 miljoen actieve gebruikers op Ethereum, verdeeld over zowel layer-1 als layer-2 oplossingen,” vermeldt Saraga. Deze groei duidt op een versterking van het netwerk dat uiteindelijk de koers positief zou moeten beïnvloeden.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Totale waarde vastgelegd als indicator van stabiliteit

Saraga wijst ook op de totale waarde die binnen het Ethereum-netwerk is vastgelegd (total value locked, TVL), die hoewel momenteel op $50 miljard, aanzienlijk lager is dan de piek van $108 miljard in november 2021.

Deze waarde dient als een stabilisator voor het netwerk en vormt een solide basis voor toekomstige groei.

Vooruitzichten voor de ETH koers

Ondanks de robuuste fundamenten blijft de huidige koers van Ethereum wat achter. Op het moment van schrijven staat Ethereum ongeveer op $2610 dollar, wat neerkomt op een kleine daling vergeleken met een week geleden.

Saraga maakt zich echter geen zorgen over deze korte termijn fluctuaties en verwacht dat de koers spoedig nieuwe hoogtes zal bereiken, mogelijk zelfs boven zijn all-time high.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum streeft naar recordhoogte boven $5.000 tegen eindjaar, volgens analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!