Het pas vrijgegeven partijplatform van de Democraten kan als een teleurstelling worden gezien voor progressieve kiezers die overwegen in november op de partij te stemmen, maar tegelijkertijd hopen op een vernieuwde visie voor de Amerikaanse regering wat betreft het omgaan met cryptocurrency. Ondanks eerdere beloften van senior Democratische leiders dat de campagne van Kamala Harris zich zou distantiëren van het anti-crypto beleid van de Biden-administratie, ontbreekt elke vermelding van cryptocurrencies of beleid omtrent digitale activa in het platform.

In tegenstelling tot de Democraten, belooft het Republikeinse platform zowel een einde aan de “onwettige en on-Amerikaanse crypto-aanpak van de Democraten” als de verdediging van het recht op het minen van Bitcoin (BTC). De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zich meerdere malen geprofileerd als de pro-crypto kandidaat, waaronder door te spreken op de Bitcoin-conferentie in Nashville vorige maand.

Platform goedgekeurd in juli

Het is noemenswaardig dat het Democratische partijplatform, dat afgelopen weekend werd uitgebracht, al in juli door de commissie geschreven en goedgekeurd was, voordat president Joe Biden zich terugtrok uit de race. Het document werd goedgekeurd door de Platformcommissie op 16 juli, slechts dagen voor Biden op 21 juli de race verliet.

democratische partij programma amerika 2024
Bron: Democrats.org.

De conventie-afgevaardigden zullen maandagavond over het platform stemmen, een grotendeels ceremoniële procedure.

Crypto4Harris en de toekomst van digitale activa

Sinds Biden zich terugtrok, hebben zowel ondernemers als wetgevers inspanningen geleverd om de banden tussen de crypto-industrie en Harris te versterken. Vorige week hield het zelfbenoemde “grassroots netwerk van crypto-voorstanders” bekend als Crypto4Harris een town hall om de visie van de Democraten op digitale activa-innovatie en -regulering te bespreken.

Tijdens het evenement sprak onder andere miljardair Mark Cuban, terwijl figuren zoals Anthony Scaramucci en congreslid Adam Schiff hebben gelobbyd voor een heroverweging van de houding van de Democratische partij ten opzichte van de crypto-industrie voorafgaand aan de verkiezingen van november. Ook de meerderheidsleider van de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, sprak op het evenement en verklaarde dat hij van plan is wetgeving te passeren om crypto te reguleren voor het einde van dit jaar.

“We moeten een evenwicht vinden voor crypto tussen het bevorderen van innovatie en het bieden van gezond verstand-beperkingen,” zei hij.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Democratisch partij zwijgt over crypto bij opening conventie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!