Het Japanse beursgenoteerde bedrijf Metaplanet heeft opnieuw ruim 57 Bitcoin gekocht voor ongeveer 3,4 miljoen. Dat brengt de totale hoeveelheid Bitcoin in de kas van Metaplanet op een waarde van ongeveer 22 miljoen dollar.

Metaplanet gaat MicroStrategy achterna

Eerder deze maand wist het Japanse bedrijf een lening af te sluiten tegen een rente van 0,1% om voor 6,8 miljoen dollar aan Bitcoin te kopen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Daarmee kopiëren ze als het ware het speelboek van MicroStrategy, het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf dat al sinds augustus 2020 Bitcoin koopt. Vanaf dat moment wist MicroStrategy al ruim 220.000 Bitcoin te verzamelen, onder andere door kapitaal te lenen en dat vervolgens te gebruiken om meer Bitcoin te kopen.

Metaplanet lijkt nu in Japan hetzelfde trucje te willen herhalen. Voordat Metaplanet volledig op een Bitcoin-standaard overging, was het een Web3 consultancy firma en daarvoor exploiteerde het zelfs goedkope hotels.

De keuze voor Bitcoin werd gemaakt om het bedrijf te beschermen tegen de zwakke Japanse yen. Eerder dit jaar gleed de koers van de Japanse yen stevig naar beneden ten opzichte van de Amerikaanse dollar, omdat de rentes in Japan extreem laag zijn, terwijl de Amerikaanse centrale bank de rente juist sterk verhoogde sinds 2022.

Japanse yen onder druk

In april 2024 viel de Japanse yen zelfs naar het laagste niveau sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. 30 jaar geleden kwam de Japanse yen in de problemen door het barsten van een vastgoedbubbel. Nu kwam het dus vooral door het ongunstige macro-economische klimaat.

Bitcoin wordt door veel mensen gezien als een potentiële oplossing voor het waardeverlies van overheidsgeld. Metaplanet zet daar nu net als MicroStrategy vol op in en gebruikt al zijn kapitaal om meer Bitcoin te vergaren.

Net zo groot als MicroStrategy zullen ze niet worden, want die hebben nu al voor meer dan 13,8 miljard dollar aan Bitcoin op de balans staan. Dat zijn bedragen waar ze bij het Japanse Metaplanet alleen maar van kunnen dromen.

The post MicroStrategy van Japan koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!