Begin augustus kende de koers van Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, een grote daling. De munt verloor het kritieke niveau van $3.000 dollar.

Nu suggereren twee on-chain indicatoren dat deze neerwaartse trend wellicht ten einde komt. Burak Kesmeci, een analist van CryptoQuant, deelt in zijn laatste rapport dat de correctie mogelijk bijna voorbij is.

Belangrijke on-chain indicatoren

Kesmeci legt de nadruk op twee specifieke on-chain indicatoren: de Taker Buy Sell Ratio en de Open Interest (OI). Hij merkt op dat de taker-buy ratio, die de verhouding tussen kopers en verkopers op alle grote cryptobeurzen meet, weer positief is. Dit zou kunnen wijzen op hernieuwde koopinteresse in de markt.

Verder is op 19 augustus de Open Interest gestegen naar $10,69 miljard dollar, een toename van ongeveer 10% ten opzichte van de dag ervoor. Kesmeci gelooft dat voor significante prijsstijgingen, de terugkeer van hefboom-handel noodzakelijk is, voornamelijk op de futuresmarkt waar traders speculeren op prijsstijgingen met geleend geld.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Historische context en toekomstige bewegingen

Op 12 maart dit jaar bereikte Ethereum een piek van $4.066 dollar, waarbij de OI op dat moment $13,67 miljard dollar bedroeg. Toen de munt in juni bijna dit niveau opnieuw aantikte met een koers van $3.800 dollar, steeg de OI zelfs naar 15 miljard dollar, wat een waarschuwing was voor een aanstaande correctie.

Deze correctie vond ook daadwerkelijk plaats, aldus Kesmeci.

Impact van Ethereum ETFs

Enkele weken geleden zag de lancering van de Spot Ethereum ETFs in de Verenigde Staten het licht. In tegenstelling tot de lancering van soortgelijke Bitcoin (BTC) ETFs, die aanzienlijke koersexplosies teweegbrachten, heeft de introductie van de Ethereum ETFs niet het gewenste effect gehad. Sinds hun lancering hebben deze ETFs ongeveer $400 miljoen dollar aan kapitaal verloren, wat extra verkoopdruk op Ethereum heeft gelegd.

Hoewel dit verlies zorgwekkend kan lijken, is het belangrijk op te merken dat na de introductie van de spot Bitcoin ETFs, de Bitcoin koers initieel ook met 15% daalde voordat deze herstelde naar het oorspronkelijke niveau. Dit historisch perspectief biedt wellicht enige hoop voor de toekomstige prestaties van Ethereum.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum herstelt mogelijk spoedig: belangrijke on-chain indicatoren wijzen op omslag appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!