Er heerst onrust in de cryptowereld na de ontdekking van een gevaarlijke browser-extensie die het gemunt heeft op gebruikers van Solana’s DeFi-ecosysteem. Jupiter, een bekend handelsplatform voor cryptocurrencies, bracht dit nieuws naar buiten via sociale media.

Banner Solana 1

Wat is er aan de hand?

De Chrome-extensie ‘Bull Checker‘ blijkt verantwoordelijk voor het ongeoorloofd overmaken van SOL-tokens, de cryptocurrency van het Solana-netwerk. Deze extensie, die zich voordeed als een hulpmiddel voor DeFi-gebruikers, gaf toegang tot verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps). Echter, na het voltooien van een transactie, maakte de extensie stiekem tokens over naar een andere wallet zonder medeweten van de gebruiker.

Hoe werkte de aanval?

Volgens Jupiter verliep de interactie met dApps ogenschijnlijk normaal. Gebruikers zagen de gebruikelijke simulatie van hun transactie, maar bij de afronding werden de tokens ongemerkt overgemaakt naar een andere wallet. De extensie voegde schadelijke instructies toe aan legitieme opdrachten van bekende platforms zoals Jupiter en Raydium.

Wat kunnen gebruikers doen?

Jupiter adviseert gebruikers om de Bull Checker-extensie onmiddellijk te verwijderen en voorzichtig te zijn met alle browser-extensies die uitgebreide rechten vragen. Er wordt vermoed dat een Reddit-account genaamd ‘Solana_OG’ betrokken was bij het verspreiden van de malafide extensie.

Gevolgen voor Solana

Deze gebeurtenis komt op een erg ongelukkig moment voor Solana. Het netwerk ziet al een week lang een aanzienlijke uitstroom van kapitaal. En dit nieuws komt juist nu er sprake is van een mogelijke ETF voor Solana. 

Volgens gegevens van Coinshare heeft Solana in de afgelopen zeven dagen een uitstroom van $39 miljoen ervaren. Dit wordt deels toegeschreven aan een afname in de handelsvolumes van memecoins binnen het Solana-ecosysteem.

The post Solana DeFi-gebruikers getroffen door malafide Chrome-extensie appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!