Onbevestigde berichten suggereren dat vicepresident Kamala Harris overweegt Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), te nomineren als minister van Financiën als zij de presidentsverkiezingen in november wint.

Deze informatie is afkomstig van anonieme senior medewerkers van de Senaat en Republikeinse bronnen.

Kritiek en oppositie

Volgens een rapport van de Washington Reporter hebben meerdere hooggeplaatste medewerkers van de Senaat bevestigd dat Harris Gensler overweegt voor de rol van minister van Financiën in een potentiële regering. Dit komt overeen met eerdere waarschuwingen van vooraanstaande Republikeinen, waaronder afgevaardigde Tom Emmer (R., Minn.), die zich uitsprak tegen een dergelijke benoeming. Emmer bekritiseerde Genslers optreden bij de SEC en zei: “Hij heeft overal rechtszaken aangespannen — en overal verloren. Die tijd is voorbij. Gary Gensler moet verder gaan. Zijn carrière in de overheid zou voorbij moeten zijn.”

gary gensler harris en trump
Bron: X.

Republikeinse Senaatsmedewerkers verwachten een eensgezinde oppositie tegen Genslers mogelijke nominatie, maar hij zou brede steun kunnen krijgen van Democraten. Mogelijke bevestigingsstemmen zouden kunnen komen van afgevaardigden Elissa Slotkin (D., Mich.) en Ruben Gallego (D., Ariz.), die beide aanzienlijke fondsen hebben ontvangen van Fairshake PAC, een pro-cryptogroep. Interessant is dat beide vertegenwoordigers een anti-cryptocurrency stemrecord in het Congres hebben behouden.

‘Gensler-plan’ onder een Harris-administratie

Een ander scenario dat wordt besproken, houdt in dat Gensler zou aftreden als SEC-voorzitter vóór de verkiezingen van november, waardoor president Biden een nieuwe voorzitter kan benoemen. Katie Biber, hoofd juridische zaken van crypto-investeringsfirma Paradigm, stelde een “Gensler-plan” voor waarin de beruchte regulator zou terugkeren naar de rol van commissaris, wat Biden in staat zou stellen een opvolger zoals Caroline Crenshaw te benoemen. Deze potentiële zet zou “een Democratische meerderheid in de Commissie in 2025 kunnen garanderen — en een nieuw gekozen president Trump zou hem dan moeten ontslaan”, volgens Biber.

Een bron op Capitol Hill die werkt aan SEC-kwesties gelooft echter dat Gensler alleen met een dergelijk plan zou instemmen als Harris hem de positie van minister van Financiën in haar regering zou beloven.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Kamala Harris overweegt SEC voorzitter Gensler voor Financiën appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!