Wie had er gedacht dat er in 2024 eindelijk een schikking getroffen zou worden tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)? Deze langverwachte uitkomst zou wel eens de weg kunnen vrijmaken voor een XRP Exchange-Traded Fund (ETF), een ontwikkeling die de markt met spanning volgt.

Banner Ripple 1

Na jaren van juridische strijd heeft Ripple in 2024 eindelijk een akkoord bereikt met de SEC. De oorspronkelijke boete van bijna 2 miljard dollar is teruggebracht tot 125 miljoen dollar, een aanzienlijke overwinning voor het blockchainbedrijf. Deze uitkomst roept vragen op over de toekomst van XRP, de bijbehorende cryptocurrency.

Opleving in de cryptomarkt

De cryptomarkt laat in 2024 een opleving zien, mede dankzij de goedkeuring van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s eerder dit jaar. Deze hernieuwde dynamiek voedt het optimisme onder beleggers, die gretig uitkijken naar de volgende cryptocurrency die deze stap zou kunnen zetten. Met de juridische strijd achter de rug lijkt Ripple goed gepositioneerd om deze beweging te maken.

Vooruitzichten voor een XRP-ETF

Sommige marktanalisten geloven dat een XRP-ETF in het verschiet ligt, vooral na de recente juridische duidelijkheid dat XRP niet als een effect wordt beschouwd. ETF-analist Nate Geraci benadrukt dat gereguleerde futurescontracten een cruciale stap zijn voor altcoins voordat ETF-discussies kunnen vorderen. Crypto-experts voorspellen zelfs dat XRP-ETF’s tussen medio 2024 en 2025 de derivatenmarkt van 1,2 biljoen dollar zouden kunnen betreden, wat de adoptie en marktpositie van de cryptocurrency aanzienlijk zou versterken.

Regulatoire duidelijkheid als sleutel tot succes

De schikking met de SEC heeft XRP een regulatoire duidelijkheid gegeven die weinig andere cryptocurrencies genieten. Dit is cruciaal voor het aantrekken van voorzichtige investeerders die eerder terughoudend waren vanwege de juridische onzekerheden. Crypto-analist Doctor Profit suggereert dat XRP nu goed gepositioneerd is voor een ETF, mogelijk zelfs vóór andere sterke concurrenten in de markt zoals Solana.

Gemengde marktreactie en toekomstige uitdagingen

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de marktreactie gemengd. XRP zag een lichte stijging van 0,37% naar $0,5665, terwijl de bredere cryptomarkt 1,13% won. Toch is XRP teruggevallen van $0,6434 te midden van bezorgdheid bij investeerders over een mogelijk hoger beroep van de SEC in de Ripple-zaak. 

De hoop op een XRP-spot-ETF blijft onzeker, waarbij uitgevers wachten op juridische duidelijkheid vanwege de aanhoudende dreiging van hoger beroep door de SEC.

Hoewel de toekomst van een XRP-ETF mogelijk lijkt, zijn er nog uitdagingen te overwinnen. De mogelijkheid van een hoger beroep door de SEC zorgt voor enige onzekerheid, maar voorlopig lijkt de schikking de zaak definitief af te sluiten. Met deze juridische horde genomen kan Ripple zich nu richten op het benutten van deze regulatoire overwinning, waardoor XRP mogelijk de volgende grote cryptocurrency wordt die als ETF debuteert.

The post Open Ripple’s overwinning op SEC mogelijkheden voor een XRP ETF? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!