De koers van Ethereum (ETH) is de afgelopen weken flink gedaald. Op 19 augustus 2024 bereikte de op een na grootste cryptomunt een dieptepunt van $2.664, wat een daling van ruim 21% betekent sinds eind juli. Toch zien analisten signalen dat deze correctie mogelijk ten einde loopt.

Banner Ethereum 1

Positieve signalen in de markt

Ondanks de recente prijsdaling zijn er bemoedigende tekenen. Burak Kesmeci, een analist bij CryptoQuant, wijst erop dat de ‘taker-buy ratio’ van Ethereum weer positief wordt. Deze verhouding meet het evenwicht tussen kopers en verkopers op grote cryptobeurzen. Een positieve lezing suggereert dat de koopinteresse terugkeert.

Data van CoinGlass ondersteunt deze trend. In de afgelopen 24 uur hadden shortsellers nog een lichte voorsprong, maar in de meest recente 12 uur waren er aanzienlijk meer short-liquidaties dan long-liquidaties. Dit duidt op een toenemend bullish sentiment in de markt.

Bron: https://www.coinglass.com/LiquidationData

Open Interest stijgt

Een andere belangrijke indicator, de Open Interest (OI) in Ethereum futures, laat ook een positieve ontwikkeling zien. Op 19 augustus steeg de OI met 10% naar $10,69 miljard. Deze toename wijst op hernieuwde activiteit van traders, wat volgens Kesmeci zou kunnen leiden tot een significante opwaartse beweging als hefboomspelers terugkeren naar de markt.

Historische patronen

Kesmeci benadrukt dat historische patronen in de OI vaak belangrijke marktveranderingen signaleren. Zo bereikte de OI $13,67 miljard toen Ethereum in maart 2024 zijn jaarlijkse piek van $4.066 bereikte. Een vergelijkbare piek werd gezien toen Ethereum in juni de $3.800 testte, kort voordat een scherpe correctie volgde.

ETF-lancering en marktdruk

De lancering van de eerste Ethereum spot ETF’s op 23 juli heeft niet het verwachte positieve effect gehad. In de afgelopen 28 dagen hebben Amerikaanse ETH ETF’s zelfs uitstromen van $434 miljoen gezien, wat de verkoopdruk heeft verhoogd. Deze situatie lijkt op wat er gebeurde met Bitcoin ETF’s, die na hun lancering ook een daling zagen maar later herstelden.

Voorzichtig optimisme

Hoewel de daling van Ethereum onder de $2.600 zorgen heeft gewekt, suggereert een combinatie van versterkende on-chain metrics en hernieuwd vertrouwen van traders dat deze correctie mogelijk ten einde loopt. Beleggers kijken nu gespannen uit naar de terugkeer van hefboomhandelaren, wat de weg zou kunnen vrijmaken voor een herstel van de Ethereum-koers.

The post Ethereum zakt naar $2.600, maar analisten zien lichtpuntjes appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!