De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de 19b-4 aanvragen van Cboe BZX voor twee potentiële spot Solana (SOL) ETF’s afgewezen.

Na gesprekken tussen de SEC en de uitgevers over de bezorgdheid dat Solana als een effect beschouwd moet worden, werden de aanvragen teruggetrokken van de Cboe-website.

Classificatie als effect

Deze bezorgdheid weerspiegelt de houding van de SEC in verschillende gerechtelijke procedures. De discussie of Solana een effect is, blijft een kernpunt in de overwegingen van de SEC. Dit standpunt is consistent met wat eerder oorspronkelijk door ‘The Block‘ is gerapporteerd, verwijzend naar een andere bron.

solana koers 1 jaar
Solana koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Het belang van 19b-4 en S-1 formulieren

De 19b-4 formulieren worden door beurzen ingediend, in dit geval door Cboe, namens de uitgevers. Als deze in het Federal Register geplaatst worden, begint het goedkeuringsproces van de SEC. Het S-1 registratieformulier, ingediend door de uitgevers zelf, stelt geen specifieke deadlines in werking.

Doordat de SEC de 19b-4 formulieren heeft afgewezen, zijn deze nooit in het Federal Register opgenomen en is het goedkeuringsproces niet gestart.

Weerstand tegen Solana ETFs

Momenteel proberen twee uitgevers, 21Shares en VanEck, goedkeuring te krijgen voor een Solana ETF. Beide aanvragen zijn nog steeds zichtbaar in het EDGAR-systeem van de SEC. Ondanks de afwijzingen kunnen de 19b-4 formulieren opnieuw worden ingediend of aangepast met sterkere argumenten dat Solana geen effect is.

Toekomstige stappen en uitdagingen

Audrey Belloff, hoofd communicatie bij 21Shares, gaf aan dat het bedrijf zich blijft inzetten om de toegang van investeerders tot cryptocurrencies in de Amerikaanse en internationale markten te vergroten. Zij merkte op dat ze op dit moment geen commentaar kunnen geven op het regelgevingsproces.

VanEck en de Cboe hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar. De SEC heeft ook geen reactie gegeven op de recente ontwikkelingen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Cboe’s voorstel voor Solana ETF’s afgewezen door SEC, zeggen insiders appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!