BTC

Het digitale leenplatform Ledn heeft aangekondigd dat het met succes een gesyndiceerde lening van 46 miljoen euro heeft verworven, dat ondersteund wordt door Bitcoin (BTC).

Samenwerking met Sygnum

Deze door Bitcoin gesteunde lening is gesyndiceerd door Sygnum, een wereldwijde bankgroep voor digitale activa die momenteel 4,1 miljard euro aan klantactiva beheert. Deze lening is op zijn beurt ook weer een primeur in de sector en zal deze dienen om de groei van Ledn’s retailkredietactiviteiten te ondersteunen.

Adam Reeds, CEO en mede-oprichter van Ledn, gaf een inzicht in de toekomstvisie van het bedrijf. Hij verklaarde: “Wij zien deze pilottransactie als de eerste van vele gesyndiceerde leningen, aangezien digitale activa onvermijdelijk hun weg vinden naar de reguliere financiële markten.”

Bieden van meer flexibiliteit

De samenwerking met de institutionele klanten van Sygnum zal Ledn in staat stellen haar klanten meer flexibiliteit te bieden bij het verkrijgen van toegang tot kapitaal. John Glover, chief investment officer bij Ledn, benadrukte in het persbericht dat de samenwerking met Sygnum een belangrijke stap is voor “de integratie van crypto-activa in de reguliere financiële markten.”

Glover vervolgde: “Het veiligstellen van de eerste door Bitcoin ondersteunde gesyndiceerde lening in samenwerking met Sygnum is een mijlpaal voor Ledn.” Reeds voegde daaraan toe dat de lening “zeer vergelijkbaar” is met hoe Ledn zijn particuliere klanten ondersteunt bij het beheren van leningen, waarbij op bepaalde LTV-drempels het onderpand moet worden aangevuld.

Belangrijke verschuiving wordt gemarkeert

Dit partnerschap markeert een belangrijke verschuiving naar ‘volledig gereguleerde diensten van institutionele kwaliteit’, waarbij Bitcoin steeds meer erkend wordt als een beleggingscategorie.

Volgens het persbericht is de lening van 46 miljoen euro bedoeld om “een precedent te scheppen voor traditionele financiële spelers.”

Impact op institutionele diensten

Benedikt Koedel, hoofd krediet en kredietverlening bij Sygnum, benadrukte de impact op institutionele diensten: “Met de eerste door Bitcoin ondersteunde gesyndiceerde lening van een volledig gereguleerde bank, is Sygnum verheugd om de toekomstige groei van Ledn te ondersteunen en een nieuwe markt voor institutionele kredietverstrekkers en leners te creëren, naarmate het crypto-ecosysteem volwassener wordt.”

Katalin Tischhauser, hoofd beleggingsonderzoek bij Sygnum Bank, gaf meer details over de voordelen van exchange-traded funds (ETF’s) voor traditionele institutionele beleggers en voorspelde dat de instroom van BTC ETF’s in het eerste jaar tussen de 28 en 46 miljard euro zou bedragen, met daaropvolgende spot-Ethereum-producten.

Tischhauser legde uit dat Ethereum zijn waarde voornamelijk ontleent aan inkomsten en cashflows, wat het meer herkenbaar maakt voor traditionele institutionele beleggers dan het concept van digitaal goud.

Het bericht Ledn verwerft gesyndiceerde Bitcoin-lening van €46 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!