gary gensler

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten (VS) kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de crypto-industrie, en niet in de laatste plaats voor SEC-voorzitter Gary Gensler.

Donald Trump heeft namelijk aangegeven dat hij Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), zal ontslaan als hij opnieuw president wordt. Daartegenover staan geruchten dat Kamala Harris overweegt Gensler juist te benoemen tot minister van Financiën.

Deze ontwikkelingen hebben onrust veroorzaakt binnen de cryptogemeenschap, vooral vanwege Gensler’s strenge aanpak van cryptobedrijven. Veel betrokkenen vrezen dat zijn benoeming zou leiden tot een verdere verstrenging van de regelgeving, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse cryptomarkt.

Daarnaast heerst er teleurstelling binnen de cryptogemeenschap over het feit dat het Democratische partijplatform voor 2024 geen aandacht besteedt aan cryptocurrency. Dit wordt gezien als een signaal dat de partij weinig prioriteit geeft aan het verbeteren van de relatie met de sector, terwijl er juist wordt gepleit voor meer regulering.

Moeten we de geruchten geloven?

Ondanks de ophef heeft Caitlin Long, CEO van Custodia Bank, aangegeven dat meerdere Democraten hebben verklaard dat deze geruchten onjuist zijn. Ook Markus Thielen, oprichter van 10X Research, verwacht dat Gary Gensler in februari 2025 zal aftreden. Thielen wijst erop dat het gebruikelijk is dat SEC-voorzitters hun functie neerleggen wanneer er een nieuwe regering aantreedt.

Verkiezingsuitslag maakt weinig uit

Volgens de bekende investeerder en crypto-voorstander Kevin O’Leary zal de verkiezingsuitslag weinig verschil maken, omdat zowel Democraten als Republikeinen volgens hem streven naar duidelijke crypto-regelgeving.

O’Leary is dan ook optimistisch: “We krijgen crypto-beleid, ongeacht wie het Witte Huis binnentreedt.” Deze uitspraak wordt ondersteund door Chuck Schumer, de Democratische leider in de Senaat, die heeft toegezegd om nog dit jaar regelgeving door te voeren.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Het bericht Kamala Harris zou SEC-hoofd Gensler kunnen benoemen tot minister van Financiën verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!