Mt. Gox heeft afgelopen nacht een grote hoeveelheid Bitcoin (BTC) verplaatst. Volgens het blockchain-analysebedrijf Arkham heeft de beurs ongeveer 12.000 Bitcoin ter waarde van $709,44 miljoen dollar overgemaakt naar een onbekend crypto adres. Deze transactie vond plaats op dinsdagnacht om ongeveer 01:00 uur en was gericht aan het adres “1PuQB…nWhTb”.

Daarnaast werd er 1264,69 BTC (circa $74,77 miljoen) verzonden naar een ander adres “1Jbez…LAPs6”, dat door Arkham is geïdentificeerd als een koude wallet van Mt. Gox. Tot op heden zijn deze fondsen niet verder overgeboekt naar andere adressen.

Achtergrond van Mt. Gox

Opgericht in 2010, was Mt. Gox ooit de grootste Bitcoin beurs ter wereld tot het platform in 2014 getroffen werd door een ernstige beveiligingsinbreuk, waarbij minstens 850,000 BTC verloren gingen.

mt gox transactie
Bron: X.

Duizenden crediteuren hebben sindsdien gewacht op de terugkeer van hun Bitcoin, een proces dat de afgelopen weken lijkt te versnellen.

Betekenis van de transacties

De recente grote bewegingen van fondsen kunnen wijzen op een aanstaande afronding van de terugbetalingen aan de crediteuren van Mt. Gox. In het verleden hebben dergelijke transacties vaak voorafgegaan aan terugbetalingen via distributeurs zoals Bitstamp en Kraken crypto exchange.

Vorige week heeft een wallet, vermoedelijk toebehorend aan de crypto beurs BitGo, het grootste deel van ongeveer $2 miljard aan Bitcoin die het van Mt. Gox had ontvangen, naar een aparte wallet verplaatst, aldus Arkham.

Toekomstperspectieven voor crediteuren

Deze activiteiten suggereren dat Mt. Gox zich mogelijk voorbereidt op verdere uitkeringen aan zijn crediteuren.

Terwijl sommige analisten, zoals Alex Thorn van Galaxy, geloven dat slechts een klein deel van de verplaatste fondsen daadwerkelijk bestemd is voor distributie, en dat het merendeel naar nieuwe koude opslag gaat die nog steeds in beheer is van de nalatenschap van de beurs, blijven de exacte intenties onbekend.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Mt. Gox zet $700 miljoen aan Bitcoin om, grootste transactie sinds weken appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!