Mt. Gox, ooit de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft voor het eerst sinds eind juli weer een grote hoeveelheid Bitcoin verplaatst. In totaal gaat het om 13.265 Bitcoin, ter waarde van zo’n 700 miljoen dollar. Toch blijft de markt opvallend rustig.

Banner Bitcoin 1

Mt. Gox: Magic The Gathering en Bitcoin

Laten we eerst even teruggaan in de tijd. Mt. Gox was van origine een handelsplaats, niet voor Bitcoin, maar voor Magic The Gathering kaarten. Vervolgens werd het een populaire cryptobeurs die in 2014 instortte na een enorme hack waarbij maar liefst 850.000 Bitcoin verdween.

Dit veroorzaakte toen veel onrust in de cryptowereld. Sindsdien wachten gedupeerde klanten op hun verloren Bitcoin. De afgelopen jaren werkt Mt. Gox aan het terugbetalen van die klanten, en dat zorgt vaak voor spanning op de markt.

Nieuwe beweging, weinig impact

Volgens Arkham Intelligence, een bedrijf dat blockchain-transacties analyseert, is er weer beweging in de Bitcoins van Mt. Gox. Maar liefst 13.265 BTC zijn verplaatst, deze dragen een waarde van 780 miljoen dollar.

Een groot deel van deze Bitcoin (12.000 BTC) is verplaatst naar een nieuwe wallet. Dit heeft geleid tot speculaties dat deze Bitcoin binnenkort wordt teruggegeven aan de gedupeerden van de hack.

De resterende 1.265 BTC ging naar een cold wallet, een soort digitale kluis die offline wordt bewaard.

Maar hoewel het om een flink bedrag gaat, blijft de koers van Bitcoin stabiel, althans voor cryptobegrippen. Een daling van 2,6% stelt weinig voor.

Dit is opvallend, want eerdere nieuwsberichten over Mt. Gox zorgden vaak voor een megadaling van de Bitcoin-prijs. Dit keer lijkt de markt nauwelijks te reageren, wat mogelijk aangeeft dat de cryptomarkt volwassen aan het worden is en niet meer zo snel in paniek raakt.

Wachten op Bitcoin

Er zijn nog steeds duizenden mensen die wachten op hun verloren Bitcoin, en Mt. Gox heeft nog steeds een grote hoeveelheid BTC in bezit. Het feit dat de markt nu rustig blijft, zelfs na zo’n grote transactie, kan een positief teken zijn.

Het toont aan dat de cryptomarkt beter bestand is tegen onzekerheden en dat de invloed van Mt. Gox steeds kleiner wordt. Op een gegeven moment moet het ook wel klaar zijn met de FUD.

The post Mt. Gox verzendt 780 miljoen dollar aan Bitcoin, markt reageert nauwelijks appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!