De Hongkongse Monetaire Autoriteit (HKMA) heeft onlangs nieuwe richtlijnen uitgebracht voor het gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie (GenAI) in klantgerichte toepassingen. Deze stap is bedoeld om de eindgebruikers beter te beschermen en komt tegemoet aan de snelgroeiende adoptie van deze technologieën in de banksector.

Volgens Alan Au, uitvoerend directeur van de afdeling bankgedrag bij HKMA, omvatten potentiële toepassingen klantchatbots, gepersonaliseerde productontwikkeling en gerichte verkoopstrategieën. De nadruk ligt op het belang van transparantie en verantwoordelijkheid in het gebruik van GenAI.

Lancering van een GenA.I. sandbox

Verder heeft de HKMA in samenwerking met Cyberport, een door de staat gerunde technologie onderneming, een GenA.I. sandbox gelanceerd. Dit platform is bedoeld om nieuwe gebruiksscenario’s voor AI binnen de financiële sector te testen, waaronder risicobeheer en fraudebestrijding.

Carmen Chu, uitvoerend directeur bij de HKMA, benadrukte dat deze sandbox de barrières voor de adoptie van GenA.I. moet verlagen door zowel technische ondersteuning als toezichthoudende richtlijnen te bieden.

dao wetgeving hong kong
Bron: X.

Regulatie van DAOs voorgesteld door wetgever

Aanvullend op de initiatieven rondom AI, heeft Johnny Ng, een lid van de Wetgevende Raad van Hong Kong, opgeroepen tot het reguleren van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAOs). Dit volgt op een uitspraak van het Hooggerechtshof waarin zes beklaagden werden opgedragen financiële gegevens te openbaren met betrekking tot het Mantra DAO-project.

Ng suggereert dat een juridisch kader voor DAOs Hong Kong kan positioneren als een wereldwijd centrum voor Web3-technologieën. De zaak rond Mantra DAO, waarbij de beklaagden beschuldigd werden van het verduisteren van middelen, zou een belangrijk juridisch precedent kunnen vormen voor de Web3-industrie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Hong Kong vernieuwt financiële sector met GenAI richtlijnen en DAO regelgeving voorstellen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!